ONO ŠTO NAM JE RADIO NATO 1999, MI SMO UČINILI U SREBRENICI! Jovanović: Ne shvatamo POUKE BOMBARDOVANJA
Jovanović u saopštenju navodi da nema potrebe da partijarh iz Niša govori, kako on kaže, šta moramo da branimo, niti da Milorad Dodik "priziva nove ratove svojim neodgovornim porukama", Foto: prentscreen

ČEDA O BOMBARDOVANJU!

ONO ŠTO NAM JE RADIO NATO 1999, MI SMO UČINILI U SREBRENICI! Jovanović: Ne shvatamo POUKE BOMBARDOVANJA

Jovanović u saopštenju navodi da nema potrebe da partijarh iz Niša govori, kako on kaže, šta moramo da branimo, niti da Milorad Dodik "priziva nove ratove svojim neodgovornim porukama"

Objavljeno: 25.03.2019. 16:19h
  • 5

Predsednik Liberalno demorkatske partije Čedomir Jovanović smatra da su okupljanja u Nišu i Kragujevcu, povodom obeležavanja 20 godina od početka NATO bombardovanja, pokazala da ni posle dve decenije, kako on kaže, ne razumemo kako smo se uopšte našli u situaciji da se konfrontiramo sa celim svetom.

On navodi da je na politiku koju smo vodili devedesetih godina, te 1999. godine svet odgovorio surovim bombardovanjem, i sam gazeći međunarodno pravo i Povelju Ujedinjenih nacija i taj potez poredi sa načinom ,na koji smo, kako tvrdi, " mi uradili u Srebrenici, koja je bila zaštićena zona UN, zbog čega su stradali civili, žene, deca, stari".

On tvrdi da "kosovska mitomanija", kako je nazvao atmosferu na državnom obeležavanju tog dana, i slična ikonografija u Kragujevcu na skupu Vojnog sindikata, nisu ništa drugo nego "zajednička poruka da je i dalje živa i snažna politika koja nas je već jednom odvela u pakao".

Jovanović u saopštenju navodi da nema potrebe da partijarh iz Niša govori, kako on kaže, šta moramo da branimo, niti da Milorad Dodik "priziva nove ratove svojim neodgovornim porukama".

Lider LDP istovremeno tvrdi da predsednik Srbije, Aleksandar Vučić koji vodi ovu državu i dalje jednom nogom želi u Evropu, a drugom nogom i dalje stoji na istom onom mestu zbog kojeg smo već jednom platili strašnu cenu stradanja"

BONUS VIDEO:

TINEJDŽERI LETELI PO DRUMU! Žestok sudar kamioneta, pravo čudo da NIKO NIJE POGINUO! (VIDEO)

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media