A GDE JE BIO SERGEJ KAD JE POČELO BOMBARDOVANJE? Čim je to otkrio, krenuli su da ga napadaju i vređaju
Sergej Trifunović, Foto: Filip Plavčić

REALNO, NEMA POTREBE

A GDE JE BIO SERGEJ KAD JE POČELO BOMBARDOVANJE? Čim je to otkrio, krenuli su da ga napadaju i vređaju

Ljudi su podeljenog mišljenja

Objavljeno:

U poslednje vreme društvena mreža Tviter je postala prava politička arena u kojoj dolazi do ukrštanja stavova o različitim političkim i društevenim pitanjima.

Naime, trenutno aktuelna tema o kojoj se dosta priča i piše jeste o NATO intervenciji na Srbiju 1999 godine.

Međutim, ovim povodom se oglasio glumac, a i lider pokreta Slobodnih građana, Sergej Trifunović koji je objasnio kako je u trenutku kada su se oglasile sirene šetao psa ispred Narodnog pozorišta.

Međutim, neko je prokomentarisao da Trifunović u tim trenucima nije bio ispred Narodnog pozorišta već na Danima komedije u Jagodini i da je gledao u neverici kako publika napušta salu jer su pre toga izveli lokalne političare.

Ipak, Trifunović je sve to negirao, a potom doveo u pitanje da li je bila nedelja ili neki drugi dan u toku sedmice.

Međutim, neko je prokomentarisao kako je Trifunović jedino sposoban da čuva pse jer za decu nije.

Takođe, na Tviteru je posebnu pažnju privukao komentar kada je neko ispričao svoj doživljaj kako mu je bomba pala na dvadeset metara i da je jedva izvukao živu glavu.

Podsećamo, prva krstareća raketa “tomahavk” pogodila je cilj u Batajnici, pre 14 godina, 24. marta 1999. godine u 20.45 sati i tada je počela agresija NATO-a na SR Jugoslaviju.

Bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kršenjem Povelje UN i temeljnih načela međunarodnog prava, snage 19 zemalja, članica NATO-a, započele su vazdušnu kampanju uništavanja ciljeva u SR Jugoslaviji, pre svega u Srbiji i na Kosovu i Metohiji. Rat je potrajao punih 78 dana, do 10. juna 1999, mada su planeri NATO-a optimistički tvrdili da će otpor SR Jugoslavije trajati tek desetak dana.

Prva operacija NATO-a, u okviru njegove nove, ofanzivne strategije, neplanirano je potrajala znatno duže, a brojne teškoće u tom ratu koji je trebalo brzo da bude okončan zahvaljujući hirurškoj preciznosti i nesravnjivoj nadmoći agresora, učinile su da za nekoliko nedelja bude pomereno obeležavanje 50-godišnjice postojanja ovog vojnog saveza.

Na svečanosti planiranoj za početak aprila trebalo je da NATO slavodobitno oglasi pobedu, što se nije dogodilo. Jubilej NATO-a je obeležen od 23. do 25. aprila u Vašingtonu, rat je još trajao i bio je završen tek posle pedesetak dana.

Pripreme za agresiju trajale su dugo, a mogućnosti NATO-a ispitane su prethodno u bombardovanju položaja Vojske Republike Srpske, tokom rata u Bosni i Hercegovini

Šta vi mislite o svemu ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.