DAJTE NAM NJEGOVU GLAVU, EVO VAM 60.000 EVRA! Četnici raspisali poternicu za Vučićevim atentatorom
Nihad Aličković, Foto: Printscreen Youtube

PREKIPELO IM JE

DAJTE NAM NJEGOVU GLAVU, EVO VAM 60.000 EVRA! Četnici raspisali poternicu za Vučićevim atentatorom

Aličković je lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta

Objavljeno:

Srpski četnički pokret raspisao je poternicu za Nihadom Aličkovićem, prijateljem Nasera Orića, ratnog komadanta Armije u BiH, i to zbog pokušaja ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima.

Aličković se našao na poternici, kako se navodi, i zbog nasilničkog ponašanja ispred tribunala u Hagu - vređao je čoveka sa srpskom zastavom, ali i zato što je prenosio uživo izricanje presude bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću.

Prekipelo im je

Otadžbinska uprava SČP na hitnom zasedanju na Ravnoj Gori raspisala je 21.marta 2019. potrenicu za Aličkovićem, a onaj ko ga privede Prekom četničkom sudu, dobiće nagradu od 60.000 evra na račun i to u roku od 48 sati.

- Hitno moramo da se ujedinimo u borbi za čast srpskog naroda, prekipelo nam je kada je Nihad Aličković, koji umesto da odgovara i bude uhapšen za organizaciju napada na predsednika u Potočarima, on ispred Međunarodnog suda u hagu napada sterijeg čoveka koji je nosio srpsku zastavu. Niti je bilo policije da spreči divljaštvo, niti je neko sprečio Aličkovića da, uprkos navodno strogim kontrolama, unese telefon u sudnicu Tribunala i direktno prenosi izricanje presude Karadžiću – kazao je vojvoda Gojko Rabrenović, predsednik SČP.

foto: Printskrin/RTS

- Preki četnički sud donosi pravednu presudu za pet minuta, a ne kao Haški koji odlučuje o nečijoj sudbibni godinama - kaže Rabrenović.

Nećemo mi četnici više to da trpimo. Poslali smo nalog jedinici za brza dejstva koja je raspoređena od Zvornika do Rače, u slučaju da pomenuti pređe u Srbiju, da odmah bude uhapšen i sproveden pred Preki četnički sud. Na čelu ove jedinice je časni komadant Dragan Slavkić, srpski četnički pukovnik iz Martinaca koji je odlično obučio jedinicu za brza dejstva- dodaje on.

Ko je Aličković?

Podsetimo, Aličković je lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta, i prema pisanju medija, on je osoba koja je u julu 2015. u Potočarima, bacanjem cipele ka Vučiću, dala mig za brutalni juriš mase na tadašnjeg premijera Srbije. On je na dan izricanja presude Karadžiću u Hagu napao, vređao, i pretio čoveku koji je bio ogrnut srpskom zastavom. Antidejtonski pokret je krajem prošle godine podelio paketiće bošnjačkoj deci u Derventi, u, kako su naveli, okupiranom delu BiH – Republici Srpskoj.

Bonus video

SRBIJA PAMTI! 20 godina od stravičnog zločina, a sećanja ne blede! OVE PRIČE SVEDOČE STRAŠNU ISTINU

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.