ZAKLEO SE VULIN: Ministar položio vojničku zakletvu nakon što je ZAVRŠIO OBUKU REZERVNOG SASTAVA! (FOTO)
Polaganje zakletve, Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

u kasarni i valjevu

ZAKLEO SE VULIN: Ministar položio vojničku zakletvu nakon što je ZAVRŠIO OBUKU REZERVNOG SASTAVA! (FOTO)

Zakletvu je položilo 356 vojnika i slušalaca kursa rezervnih oficira, među kojima je bio i Aleksandar Vulin, koji je završio obuku rezervnog sastava

Objavljeno: 22.03.2019. 15:32h
  • 263

Svečanost povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2019“, slušalaca kursa rezervnih oficira i pripadnika rezervnog sastava starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok, održana je danas u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu.

Zakletvu je položilo 356 vojnika i slušalaca kursa rezervnih oficira, među kojima je bio i Aleksandar Vulin, koji je završio obuku rezervnog sastava.

1 / 9 Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Čestitajući polaganje vojničke zakletve, komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović istakao je da je odbrana otadžbine oduvek na ovim prostorima predstavljala svetu dužnost, pravo i čast i da je suština zakletve uvek imala i imaće uzvišenu i pleminitu vrednost.

- Država smo slavne istorije, časne prošlosti, ponosnih i hrabrih ljudi. Pravi sinovi i kćeri otadžbine samo jednom daju zakletvu i zavetuju se svome narodu i zbog toga je ovaj častan čin na ponos vama, vašim porodicama i našem narodu - rekao je general Petrovići i naglasio da svi koji su danas položili zakletvu, budu ponosni potomci slavnih predaka i da se ponose svojom zemljom, kako bi se i ona ponosila njima.

Osvrnuvši se na stihove pesme „Otadžbina“ Đure Jakšića, general Petrović je vojnicima i slušaocima poručio da kada je najteže nađu snagu i inspiraciju u rečima te pesme i budu „kamen, sazdan na kostima naših predaka, taj nepromostivi bedem za tuđina”, jer je Srbija njihova otadžbina.

Milica Jovanović iz Beograda i Branko Jeremić iz Kragujevca, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, u budućnosti vide sebe kao profesionalne pripadnike Vojske Srbije. Milica je izjavila da se odlično snašla, oseća se spremno i ponosna je na sebe nakon položene zakletve. Svojim prijateljima preporučila je da služe vojni rok.

Vojnik Branko Jeremić služenje vojnog roka ocenjuje kao pozitivno iskustvo. Posebno ističe disciplinu, jedinstvo u radu i drugarstvo. Kao motive zbog kojih se prijavio na dobrovoljno služenje vojnog roka, naveo je rodoljublje, ljubav prema vojsci i zaposlenje.

Današnjoj vojnoj svečanosti prisustvovali su i državni sekretar Bojan Jocić, načelnici uprava Generalštaba Vojske Srbije, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, episkop valjevski Milutin, kao i i predstavnici lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, brojni prijatelji i rodbina vojnika.

Bonus video:

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media