NATO ZLOČINCI PLATIĆE ZA UBIJANJE SRBA, PATIĆE KAD TAD! Grk Marinos odbio je da bombarduje PRAVOSLAVNU BRAĆU!
Marinos Ricudis za Espreso o godišnjici bombardovanja, Foto: Printscreen Youtube/Brainz Tv, Dragana Udovičić

INTERVJU S HEROJEM

NATO ZLOČINCI PLATIĆE ZA UBIJANJE SRBA, PATIĆE KAD TAD! Grk Marinos odbio je da bombarduje PRAVOSLAVNU BRAĆU!

Kapetan Marinos Ricudis u ekskluzivnom intervjuu za Espreso govori o paklu koji je preživeo zbog svoje odluke

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Odbio je da 1999. godine napadne, kako je mnogo puta rekao svoj pravoslavni narod i da ga bombarduje. Zbog toga je prošao kroz pakao, ali nekadašnji kapetan grčke mornarice Marinos Ricudis u ekskluzivnom intervjuu za Espreso kaže da se ne kaje i da će zločinci sigurno nekada platiti cenu bombardovanja Srbije!

Zbog svoje odluke da ne bude deo posade broda koji je trebalo da se pridruži NATO snagama i da sa njega ispaljuje krstareće rakete na Srbe Marinos Ricudis je mnogo propatio. Završio je sa lisicama na rukama izgubio je posao u vojsci, šest meseci bio je bez bilo kakvih prihoda, skoro na rubu egzistencije.

Ipak, ovaj hrabri vojnik smogao je snage da nastavi dalje, a Srbi i Srbija ga nisu zaboravili. On je prošle godine odlikovan od strane Srpske pravoslavne crkve, a osvanuo je i mural sa njegovim likom u Beogradu.

Sve gore navedeno i još mnogo toga bilo je povod da porazgovaramo sa ovim hrabrim čovekom, a pred 20. godišnjicu od NATO agresije na našu zemlju.

Kako pamtite bombardovanje Srbije?

- Verovali ili ne, to je odličan osećaj za mene. Veoma sam ponosan na te trenutke iz dva razloga. Zato što sam slušao hrabre Srbe i hrabro se ponašao i suprotstavio se tiranskom napadu NATO-a. Drugo, pokušavao sam da uradim pravu stvar. Da podržim vašu borbu i snagu, da se borimo zajedno sa zajedničkim verovanjima i vrednostima kao istinski hrišćani. To je pravi razlog zbog koga sam pomogao i osmehnuo sam se kao što možete pogledati u videu. Činiti pravu stvar, Sveti Bog, mnogo pomaže.

Da li biste opet uradili istu stvar?

- Da, zato što je prava sreća da se podrži pravo bratstvo. Idući uz istinsku ljubav, njen put ka nebu. Dublji je onaj osećaj iznutra, iz dna mog srca i on je tada a i sada bio divan. Zato što sam ispravno odlučio da podržim istinu tih dana.

Za Srbe ste heroj, kako ga gledate?

- Za mene je srpski narod heroj jer su me inspirisali da ih sledim i donesem pravu odluku. Zbog hrabrog karaktera srpskog naroda osećao sam se veoma ponosan što ga podržavam iako je bilo veoma teško ići protiv grčke vlade i zapadnog sveta. Veoma je teško zaustaviti granice terorističkog napada. Hvala vam, dragi Srbi, što ste me inspirisali i što ste pokazali svetu pravo značenje stvarne borbe.

foto: Fejsbuk

Da li mislite da će neko nekada odgovarati za zločine nad Srbima tokom agresije?

- Da, osećam, jednog dana će svi platiti račun kao što je i nacistička stranka platila cenu svojih postupaka. Niko ne može da izbegne zločin i pravdu zločina koje je počinio.

Kada Vas možemo ponovo očekivati u Srbiji?

- Možda tokom sledeće zime.

Kako ste se osećali dok ste bili u zatvoru i čekali suđenje 1999. godine?

- Iznenađujuće je to da dok sam bio u zatvoru, bio sam oduševljen, ne znam zašto se to dogodilo, to je bio neki unutrašnji snažan osećaj poput proleća. Bilo je to kao snažna reka koja dolazi iz mog srca i svuda je krenula ka mom telu u moju dušu, u moje lice, i terala me da se osmehujem. Bilo je neverovatno, i ne mogu da objasnim zašto me je obuzela tolika sreća. Osećao sam da je to Božji unutrašnji dar, jer sam u ime Isusa Hrista rekao da se tu radi o terorističkim akcijama NATO snaga.

Vaša poruka Srbima za godišnjicu bombardovanja?

- Dragi moji prijatelji, suočili ste se sa najvećim tiranskim napadom u novijoj istoriji i učili ste nas pravom hrabrošću i šta je osećaj slobode. Pokazali ste svetu na impresivan način da se ne plašite ničega, jer je vaš duh ostao neprekinut bombardovanjem i to je to. Time ste stekli poštovanje celog sveta. Hvala vam za vašu hrabrost i temperament i moral.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.