MIŠA VACIĆ ŠALJE IZVRŠITELJE ČEDI JOVANOVIĆU U KUĆU! Lider SRPSKE DESNICE obrušio se na šefa LDP, sprema se HAOS
Miša Vaciš i Čedomir Jovanović, Foto: Dragana Udovičić, Filip Plavčić

NOVI SUKOB

MIŠA VACIĆ ŠALJE IZVRŠITELJE ČEDI JOVANOVIĆU U KUĆU! Lider SRPSKE DESNICE obrušio se na šefa LDP, sprema se HAOS

Pala je i prva presuda 

Objavljeno: 22.03.2019. 08:05h
  • 72

Posle višegodišnjeg izbegavanja ročišta i pokušaja prolongiranja procesa, Lider LDP-a Čedomir Jovanović izgubio je parnicu sa Mišom Vacićem, pošto ga je prvi čovek Srpske desnice tužio jer je u jednoj emisiji krajem 2016. godine rekao kako „je vlast dovela siledžiju u kancelariju za Kosovo i Metohiju“.

Prema pravosnažnoj presudi, Jovanovića će izjava koja je predmet spora koštati 111 hiljada dinara naknade štete Vaciću i još 50.000 dinara sudskih troškova.

Vacić je, ironično, izrazio zahvalnost Čedomiru Jovanoviću što je „revidirao“ stavove i odlučio da svoje prihode usmeri za ostvarenje nacionalno bitnih ciljeva.

– Eto, da mi je neko rekao da će Jovanović uplaćivati dve trećine svoje zarade za promociju srpskog Kosmeta, za borbu za nezavisnost Republike Srpske i za druge nacionalne interese, jer će na to otići svaki dinar koji sam dobio po odštetnom zahtevu, ne bih verovao – zaključio je Vacić i istakao da ova presuda nije samo njegova pobeda, već pobeda svakog srpskog nacionaliste i „istovremeno dokaz da su argumenti protiv onih koji pokušavaju da blate i lažno optužuju svakoga ko brani Srbiju i srpske interese“.

Pravni zastupnik Miše Vacića, advokat Mirjana Radovanović istakla je da zadovoljna ovom presudom, pre svega jer je Jovanović očigledno želeo da iskoristi poziciju i moć da izbegne odgovornost za izgovorenu reč i uvredu.

Ovo je dokaz da nema nedodirljivih i da niko, bez obzira na poziciju, ne može da se sakrije, pobegne ili izbegne zakonske sankcije, koliko god to pokušavao – kaže Radovanovićeva i naglašava da će na ime troškova, posredstvom izvršitelja, odlaziti 2/3 poslaničke plate Jovanovića.

Vacić najavljuje da će velikosrpski nacionalizam ojačati jer je tužio i Nenada Čanka i Mariniku Tepić, gde takođe očekuje da će sud presuditi kao i u slučaju Jovanovića, a pare će potrošiti na borbu za nacionalne ciljeve.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media