Ma kakva Velika Srbija, obožavamo Jugoslaviju: Naježićete se od poruka srpskih političara iz 1990! (VIDEO)

Neverovali ili da

Ma kakva Velika Srbija, obožavamo Jugoslaviju: Naježićete se od poruka srpskih političara iz 1990! (VIDEO)

Iako će nekoliko meseci kasnije svi biti zasuti talasom nacionalizma, u novogodišnjem Dnevniku Televizije Yutel od 31.12.1990, lideri srpske opozicije, Vuk Drašković, Dragoljub Mićunović, Dragan Veselinov i još nekoliko njih i dalje veličaju tadašnju domovinu
Objavljeno: 08.03.2016. 17:09h
Poslednje veče 1990. godine. Jugoslaviju već ozbiljno trese zapaljiva nacionalistička retorika iz svih republika. Građani SFRJ dočekuju zlokobnu 1991.

Jugoslavija je dugovala 15 milijardi dolara: Bivše zemlje danas duguju 145 milijardi, a ljudi gladni!

Jedan od poslednjih pokušaja da se federacija sačuva jeste i televizija Yutel koja svoj program emituje iz Sarajeva sa ekipom novinara iz svih krajeva tadašnje domovine. U jednom od tv-priloga napravljena je i anketa sa liderima srpske opozicije i njihovim očekivanjima za godinu koja dolazi.

Da li nesvesni rata koji je pred vratima ili samo preterano otpimistični u novogodišnjoj noći, tek Vuk Drašković (Srpski pokret obnove), Dragoljub Mićunović (Demokratska stranka), Dragan Veselinov (Narodna seljačka stranka) i Nebojša Popov (Udruženje za jugoslovensku demokratsku inicijativu) govore o boljem sutra u Jugoslaviji, pobedi građanina, mirnom razlazu...

Youtube Printscreen


Posebno je zanimljiva Draškovićeva izjava koji posebno ne veruje da će se Jugoslavija raspasti, a samo nekoliko meseci kasnije biće jedan od najglasnijih zagovornika srpstva.(Espreso.rs)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media