SRBI NA KOSOVU NIKAD NISU BILI PODELJENIJI: Rašić OTKRIO ko deli SRBE na DOBRE i LOŠE
Ozbiljne optužbe: Nenad Rašić, Foto: Printscreen

druga strana

SRBI NA KOSOVU NIKAD NISU BILI PODELJENIJI: Rašić OTKRIO ko deli SRBE na DOBRE i LOŠE

Ta tenzija postoji već dugo i ona dolazi najčešće od strane predsednika Srbije

Objavljeno:

Predsednik Demokratske progresivne stranke Kosova Nenad Rašić izjavio je danas da "nikada kao sada među kosovskim Srbima nije bilo takve podele i mržnje".

Na tribini Medija centra o platformi za dijalog sa Srbijom koju je Skupština Kosova usvojila 7. marta, u Čaglavici, Rašić je kazao da je "sadašnje stanje podele i mržnje posledica politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji ovdašnje Srbe deli na dobre i loše Srbe".

On je pozvao predsednika Vučića da "prestane sa optužbama protiv njegovih protivnika i dodao da je i jučerašnji napad na predsednika Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića posledica takve politike".

- Ta tenzija postoji već dugo i ona dolazi najčešće od strane predsednika Srbije. Sada smo u situaciji da imamo najviše podela i mržnje među Srbima nego bilo kada - rekao je Rašić i dodao da predsednik treba da "prestane sa podelom Srba".

Pozitivnim je ocenio situaciju da postoji neki plan, neka platforma.

- Negativno je to što su već postavljene neke granice, granice u smislu daljeg toka pregovora, a to u nekom momentu može predstavljati i samu preporuku za dalje pregovore - smatra Rašić.

BONUS VIDEO:

NAPAD FANTOMA NA KALEMEGDANU

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.