KUĆE, PLACEVI, NOVA KOLA... Simonović se VALJA U BOGATSTVU! OVO je njegova VILA u blizini zapaljene kuće novinara!
Dragoljub Simonović nedaleko od zapaljene kuće Milana Jovanovića, ima vilu, Foto: Filip Plavčić, Marina Lopičić

ima se, može se

KUĆE, PLACEVI, NOVA KOLA... Simonović se VALJA U BOGATSTVU! OVO je njegova VILA u blizini zapaljene kuće novinara!

Dragoljub Simonović tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti podstrekivanjem

Objavljeno:

Drugi osnovni sud u Beogradu zakazao je za 9. april početak suđenja bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i ostalim optuženima povodom paljenja imovine Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info", 12. decembra prošle godine.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića i zatražilo maksimalnu kaznu od osam godina zatvora, a on se tereti da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti podstrekivanjem.

Ko je zapravo Dragoljub Simonović?

Simonović je političar iz Vrčina, rođen 1959. godine. Od 2008. obavljao funkciju predsednika Opštinskog odbora SNS u beogradskoj opštini Grocka, a pre toga je bio angažovan u Srpskoj radikalnoj stranci.

U periodu od 2003. do 2008. bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije, a funkciju predsednika opštine Grocka obavljao je u tri navrata. Poslednji predsednički mandat započeo je 2016. godine i odneo ubedljivu pobedu, jer je za njega tada glasalo 30 odbornika Skupštine opštine, od ukupno 35.

Mandat koji je započeo 2012. godine okončao je ranije, jer je bio postavljen na mesto generalnog direktora tadašnjih "Železnica Srbije", gde je ostao do 2014. godine.

Na čelu opštine Sinomović je bio i 2005. godine, kao član Srpske radikalne stranke, ali je posle nekoliko meseci u opštini formirana nova većina i on je smenjen.

Završio je srednju mašinsku školu. 2008. po zanimanju je bio mašinski konstruktor, a četiri godine kasnije postao je diplomirani ekonomista. On je, navodno završio treći stepen studija na jednom fakultetu u Banjaluci, a četvrti na jednom privatnom fakultetu u Beogradu. Međutim, novinar Milan Jovanović, čije je paljenje kuće Simonović naredio, u razgovoru za naš portal rekao je da ne postoje podaci da je Simonović studirao na Banjalučkom fakultetu.

Prilikom posete Grockoj i razgovorom sa Milanom Jovanovićem, ekipa Espresa obišla je i plac koji Simonović poseduje u Vrčinu, a koji je udaljen samo nekoliko minuta od zapaljene kuće Jovanovića.

U pitanju su dve kuće od oko 1.000 kvadrata, a u dvorištu je i mali fudbalski teren i koš. U samom nastavku je gradilište, te se pretpostavlja da Simonović planira da nastavi s gradnjom.

foto: Espreso.co.rs
1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

Kako nam je rečeno iz Agencije za borbu protiv korpupcije, Dragoljub Simonović podneo je ovoj agenciji pet izveštaja o imovini i prihodima i to izveštaje od 16.08.2012, 30.01.2013, 27.08.2014, 23.06.2016. i 07.07.2017. godine.

Prema poslednjem izveštaju iz 2017. godine, prihodi na mestu predsednika opštine Grocka mesečno su iznosili 104.803,38 dinara. Što se tiče nepokretne imovine u zemlji i inostranstvu, Simonović poseduje kuću od 118 m2, koja je u izgradnji. Letnjikovac od 84 m2 i kuću od 225,062 m2. U njegovom posedu je i automobil ŠKODA SUPER B 2016 godište, prikolica MAJEVICA 4T, kao i autoprikolica WILK 0471.

2016. godine kao predsedniku opštine plata mu je mesečno iznosila 104.395,58 dinara.

Na poziciji generalnog direktora Akcionarskog društva Železnice Srbije bio je od 29.12.2012 do 31.07.2014 i za to je primao mesečnu platu u iznosu od 194.271,00 dinara.

Od 15.06.2012 do 28.12.2012 bio je na čelu gradske opštine i mesečno primao 122.026,32 dinara.

Nameće se logično pitanje - kako je Simonović stekao bogatsvo i kako ga je zaradio?

Prema rečima novinara Jovanovića, Dragoljub Simonović je među najbogatijim ljudima u Beogradu i okolini.

Za Simonovića se vezuje više afera. Naime, na put u Italiju prošle godine, koji je organizovalo komunalno preduzeće "Eko Grocka", poveo je i dva člana svoje porodice, suprugu Zoricu i ćerku Jelenu, pisao je "Blic". Ukupna cena iznosila je 247.900 dinara.

Valja napomenuti da društvo za posebne namene "Eko Grocka" d.o.o. nastalo kao plod javno-privatnog partnerstva između opštine i italijanske firme "Magip", te bi se reklo da je reč o poslovnom putovanju. Međutim, postavlja se pitanje - zbog čega je onda prvi čovek Gricke na ovaj put vodio i članove porodice?

U javnosti su se pre par godina pojavile fotografije novih železničkih pragova, koji su bili ostavljeni pored kuće Dragoljuba Simonovića u Vrčinu.

foto: Filip Plavčić

Navodno, ovi pragovi iskorišćeni su u Simonovićevom vinogradu, gde su poslužili kao špaliri za lozu.

Dok je bio direktor "Železnica Srbije" Simonović je optuživan i za velike troškove na račun službenih putovanja i poslovnih ručkova. Navodno je za manje od šest meseci na službena putovanja potrošio 160.000 evra, a za poslovne ručkove izdvajao je i po 1.500 evra budžetskog novca.

Čak je i ulica u kojoj živi Simonović trebalo da 2013. godine, u vreme kada je bio direktor "Železnica", ponese ime Braće Simonovića, po prezimenu njegove familije. U toj ulici, koja nosi naziv Kasapovačka osim Dragoljuba Simonovića živi još nekoliko porodica, koje nose isto prezime i koje su u rodbinskoj vezi.

Tokom njegovih mandata kao predsednika opštine Grocka 2005. i 2012. godine, potpisao je ugovor sa "Srbijagasom" u vrednosti od 21 milion evra za izgradnju gasovoda u Grockoj bez potpune dokumentacije. Projekat do danas nije završen.

Podsetimo, Dragoljub Simonović je uhapšen 25. januara, zbog sumnje da je naložio paljenje kuće Jovanoviću. On je pušten je na slobodu 7. marta, posle 40 dana provedenih u pritvoru. Drugo osnovno tužilaštvo je uložilo žalbu na tu odluku Suda, ali je ona odbijena.

Simonović je nedavno podneo ostavku na mesto predsednika Opštine Grocka, a u pisanoj izjavi naveo je da se povlači iz politike jer ne želi da se njegovo ime "besprizorno i svakodnevno koristi zarad političkih obračuna sa Srpskom naprednom strankom".

Kuća novinara Milana Jovanovića zapaljena je 12. decembra prošle godine, nakon što su na garažu koja se nalazi u dvorištu nepoznati napadači s kapuljačama na glavi bacili dva molotovljeva koktela. U požaru je osim kuće od 200 kvadrata i garaže izgoreo i automobil. Novinar i njegova supruga su uspeli da se spasu tako što su pobegli kroz prozor.

Zbog sumnje da su zapalili kuću novinara Milana Jovanovića iz Grocke, policija je prethodno uhapsila tri osobe - Aleksandra Marinkovića, Igora Novakovića i Bojanu Cvetković Šijacki. Šijacki je u međuvremenu osuđena na šest meseci kućnog pritvora, uz obavezu nošenja “nanogice”, kao i na novčanu kaznu od 50.000 dinara, pošto je sklopila sporazum s tužilaštvom o priznanju krivičnog dela. Marinković i Novaković su 22. februara pušteni da se brane sa slobode.

BONUS VIDEO: ONA JE PROTIV OSTAVKE DRAGOLJUBA SIMONOVIĆA! Kaže da je bio AKTIVAN i da mu je sve namešteno.

(M. Božinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.