BOŠKO I NOGO PEVAJU MLADIĆU PESMU POSVEĆENU SRPSKOM HEROJU S KOSOVA: Da li je ovaj ČOVEK zaslužio bolji TRETMAN?
Boško i Nogo pevaju Mladiću, Foto: Printscreen

blam ili neznanje?

BOŠKO I NOGO PEVAJU MLADIĆU PESMU POSVEĆENU SRPSKOM HEROJU S KOSOVA: Da li je ovaj ČOVEK zaslužio bolji TRETMAN?

Nije prošlo mnogo vremena otkad su pred kamerama pevali pesmu posvećenu Mladiću, koja je zappravo nastala kao počast generalu Veljku Radenoviću

Objavljeno:

Lideri pokreta Dveri, danas zavađeni, Boško Obradović i Srđan Nogo, do juče su odavali počasti Ratku Mladiću, a sada su prilično promenili politički kurs.

Nije prošlo mnogo vremena otkad su pred kamerama pevali pesmu posvećenu Mladiću, koja je zapravo nastala kao počast generalu Veljku Radenoviću, danas pokojnom, koji je na Kosovu 1998. godine predvodio Posebne jedinice policije, koje su se istakle velikom hrabrošću spašavajući taoce u Orahovcu koje su držali albanski teroristi.

Koliko je ovaj čovek bio hrabar govori činjenica da, kao dijabetičar, nije smeo da se izlaže stresnim situacijama, ali se na to nije obazirao. Znao je da u jedan džep stavi insulin, a u drugi čokoladu i kaže svojim momcima: „Za mnom braćo!”

Preminuo je 29. septembra 2012. godine u Kruševcu. Sahranjen je na novom groblju u tom gradu, bez ikakvih državnih počasti.

General Veljko Radenović
General Veljko Radenovićfoto: Printscreen

Otuda i refren pesme "Đenerale, đenerale":

Đenerale, đenerale,

nek' je tvojoj majci hvala,

što junaka rodila je,

da se srpstvu vrati slava.

Podsetimo, Haški tribunal izrekao je prvostepenu presudu generalu i ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora.

Mladić je osuđen po 10 od 11 tačaka optužnice.

foto: Fonet

On je oslobođen optužbi za genocid u šest opština (Ključ, Kotor Varoš, Sanski Most, Prijedor, Vlasenica i Foča tokom rata u BiH), ali je osuđen za genocid u Srebrenici, progon, istrebljenje, zločin protiv čovečnosti, ubistvo, nehumano delo prisilnog premeštanja, deportaciju, terorisanje i protivpravne napade na civile, uzimanje talaca.

BONUS VIDEO:

RAMUŠEV SRBIN USRED RESTORANA U PRIŠTINI UDARIO NA ČLANA SRPSKE LISTE: Petrović mobilnim telefonom pogodio u glavu Milana Kostića, pa seo za sto i naručio piće?! SRAMAN NAPAD SRBINA NA SRBINA (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.