KARADŽIĆ TREBA DA TRUNE U ZATVORU, ZASLUŽIO JE! Naser Orić nije zadovoljan njegovom DOŽIVOTNOM iz jednog razloga
Naser Orić nije zadovoljan njegovom DOŽIVOTNOM iz jednog razloga, Foto: EPA/Yves Herman, Profimedia

krvnik progovorio

KARADŽIĆ TREBA DA TRUNE U ZATVORU, ZASLUŽIO JE! Naser Orić nije zadovoljan njegovom DOŽIVOTNOM iz jednog razloga

Dodao je da Karadžić u zatvoru sigurno neće ići na kopanje kanala niti će raditi na poljoprivrednom dobru kao iznajmljena radna snaga

Objavljeno:

Ratni zločinac Naser Orić je prokomentirao današnju presudu Suda u Hagu, po kojoj je Radovan Karadžić nepravično osuđen na doživotnu robiju.

Orić je kazao da je Karadžić zaslužio da trune u zatvoru.

- Karadžić jeste zaslužio da trune u zatvoru. Iako nikad nisam komentirao odluke Suda i sudija, moj stav je da Karadžićeva doživotna robija ne predstavlja izraz pravde, prosto što ovaj zločinac nije osuđen za zločine genocida u drugim BiH opštinama, gde su se događale masovne egzekucije Bošnjaka i Hrvata, posebno u Prijedoru, kao i to da Srbija nije obuhvaćena udruženim zločinačkim poduhvatom. Mislim da je ovde svjestan propust Tužilaštva koje, iz čudnih razloga, nije ponudilo dokaze za genocid u šest BiH opština, posebno dokaze za učešće Srbije u udruženom zločinačkom poduhvatu pod čijim su se vojnim i političkim pokroviteljstvom događali svi zločini u BiH, pa i genocid u Srebrenici. Ovo ide na obraz Tužilaštva, ali i naših "mudraca" koji su dozvolili da se Tužilaštvo u Hagu tako ponaša - kazao je Orić.

Dodao je da Karadžić u zatvoru sigurno neće ići na kopanje kanala niti će raditi na poljoprivrednom dobru kao iznajmljena radna snaga.

- Živeće u gospodskim uslovima, dok će Srbija i dalje glumiti mirotvorca pričom da oni sa zločinima u protekloj agresiji nemaju ništa. To se zove nepravda i iz toga svaki pravdoljubivi građanin BiH mora izvući važnu pouku - kazao je ratni zločinac Naser Orić.

(Espreso.co.rs / Avaz. ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.