IZGLASANA JE OSTAVKA DRAGOLJUBA SIMONOVIĆA!
IZGLASANA JE OSTAVKA DRAGOLJUBA SIMONOVIĆA!, Foto: Marina Lopičić

konačno!

IZGLASANA JE OSTAVKA DRAGOLJUBA SIMONOVIĆA!

Simonović je pušten iz pritvora 7. marta u kojem je bio od 25. januara

Objavljeno:

Skupština opštine Grocka izglasala je danas ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića, čime je zvanično prestala njegova funkcija.

Skupština je donela rešenje i o prestanku funkcije Simonovićeve zamenice i članova veća opštine. Pre toga je prihvaćena ostavka zamenika predsednika Skupštine opštine Radeta Ivetića i tajnim glasanjem izabran je novi zamenik Mile Kanarević. U nastavku sednice biće izabran novi predsednik opštine, a predložena je Živadinka Avramović koja je do sada bila zamenik opštine.

Sednici je prisustvovalo 31 od ukupno 35 odbornika, a na početku sednice je usvojena dopuna dnevnog reda sa predlogom o razrešenju Simonovića, budući da je on u ponedeljak na pisarnici Skupštine opštine i formalno podneo ostavku. On je ranije izjavio da ostavku podnosi zbog situacije u kojoj se nalazi, a sumnjiči se da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića. Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekivanja tri osobe da zapale imovinu Jovanovića 12.decembra prošle godine. Simonović je pušten iz pritvora 7. marta u kojem je bio od 25. januara. Osim Simonovića, optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, za koje je tužilaštvo predložilo pet godina zatvora, i Aleksandar Mihailović za kojeg je predložena zatvorska kazna od šest godina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.