POLUDIVLJAŠTINA BEZ PRETERANOG SMISLA! Šapić izneo svoj SUD o upadu na RTS, ali i o PROTESTIMA GENERALNO
Aleksandar Šapić, Foto: Youtube printscreen

EVO ŠTA KAŽE!

POLUDIVLJAŠTINA BEZ PRETERANOG SMISLA! Šapić izneo svoj SUD o upadu na RTS, ali i o PROTESTIMA GENERALNO

On nije podržao upad demonstranata u RTS, jer smatra da odluka o upadu u javni servis znači da je vreme za revoluciju, a tada se mora biti spreman da se ide do kraja

Objavljeno:

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić rekao je da je hapšenje mladića na protestima bilo preterano i da je kazna od 30 dana zatvora koja je izrečena prestroga.

On nije podržao upad demonstranata u RTS, jer smatra da odluka o upadu u javni servis znači da je vreme za revoluciju, a tada se mora biti spreman da se ide do kraja.

- Moramo da vodimo računa o kaznama koje se izriču, tuku se svako malo navijači po ulicama pa niko ni noć u zatvoru ne prenoći - rekao je.

Govoreći o upadu demonstranata u RTS, Šapić je rekao da o nekim emisija te televizije dugo govori da su "sramotne" kao i da je "neodgovoran" način kako se javni serivis odnosi prema delu građana, ali to nije razlog da se ulazi u RTS.

- Jer je RTS i simbolika, onog momenta kad odlučite da fizički uđete u RTS, znači da je vreme za revoluciju, to znači da oslobađate zemlju od terora, a ulazak onako kako je to učinjeno, sa onim rvanjem sa obezbeđenjem, to mi nije jasno i ja to nikad ne bih uradio - navodi Šapić.

Ako neko smatra da je došlo dotle da mora da se napadne RTS, onda to znači da moraju da se napadnu i važnije institucije, dodaje.

- A to znači da ulazimo u stanje građanskog rata, a ja za to nisam. Ali ono juče nije bilo ni to, ne znam ni šta je to bilo, neka poludivljaština bez nekog preteranog smisla - kazao je.

Šapić je rekao da ne učestvuje u protestima, ali da članovima stranke i njenim simpatizerima nije zabranjeno da učestvuju.

- Oni su i bili, mnogi iz opštine su se šetali, ali ja lično nisam, to je pitanje političke odgovornosti, ne mogu sebi da dozvolim, da da idem na skupove na kojima se ne zna ni ko će govoriti, niti šta će se govoriti i da snosim političku odgovornost za stvari koje su tamo rečene - objašnjava.

On je rekao da ne može da ne podrži ljude koji šetaju jer to ne rade iz hira, nego iz potrebe da se nešto promeni, ali da njegova stranka ne želi da doliva ulje na vatru. "Ako ne možemo situaciju da smirimo, nećemo uticati da srpsko društvo bude turbulentnije", kazao je.

Šapić je, pojašnjavajući zašto nije deo okupljanja opozicije, naveo u da ni sami učesnici nemaju iste poglede o tome šta se desilo prilikom upada u RTS.

- Nemamo ni njihovo jedinstvo, jer kad i oni koji su tamo ne mogu da stanu jedni iza drugih oko toga da li je trebalo ući ili ne - kazao je.

On je rekao da je protiv nasilja i prolivanja srpske ili građanske krvi. "Ako je uslov da se promeni vlast to da se prolije jedna kap krvi - ja neću nikada biti deo te vlasti i ne treba nikad da dođem na vlast", kazao je.

Kako je rekao, vlast se menja demokratski na izborima ili revolucijom, a revolucija nosi krv.

- Kad uđete u revoluciju onda nema nazad, morate biti spremni da idete do kraja, tu nema gurkanja, koškanja, tad morate da podnesete odgovornost za revoluciju koja nosi i ljudske žrtve. Nisam spreman da nosim odgovornost za ijednu srpsku žtrvu i mislim da je srpski narod dovoljno imao žrtava - dodao je.

Govoreći o izborima, on je rekao da izlazak njegove stranke na izbore zavisi od realne šanse da se predstavi građanima, ali da to još "nisu dobili".

- Odlučiću na osnovu naše realne snage, nemamo nameru da idemo na izbore i da osvojimo dva, tri, četiri odsto, i da naš glas ne može da se čuje - nećemo izaći - kazao je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.