UPAD U RTS JE PLANIRAN, OPOZICIJA ZLOUPOTREBILA DECU: Oglasio se IŠTVAN PASTOR, raspalio po BOŠKU, VUKU i ĐILASU
Opozicija je frustrirana: Ištvan Pastor, Foto: Printscreen / Youtube

zdrav razum

UPAD U RTS JE PLANIRAN, OPOZICIJA ZLOUPOTREBILA DECU: Oglasio se IŠTVAN PASTOR, raspalio po BOŠKU, VUKU i ĐILASU

Niko u ovoj državi ne želi da spreči ljude da protestuju, zvižde, viču, pa i ukoliko ih toga nije sramota, da psuju, ali granica je primena sile

Objavljeno:

Predsednik vojvođanske Skupštine Ištvan Pastor izjavio je danas da "niko ne želi da spreči ljude da protestuju, zvižde, ali granica je primena sile, i na to niko nema pravo bez obzira na to šta misli o rukovodstvu države".

U intervjuu za Subotički mađarski radio Panon RTV-a, Pastor je ocenio i da "opozicioni partijski lideri koriste proteste kao sredstvo da bi se pozicionirali i za to im nijedna cena nije previsoka".

Prema njegovim rečima, događaji proteklih dana, upad u subotu demonstranata u zgradu RTS-a i blokada u nedelju Predsedništva Srbije u Beogradu, svojim tokom privukli su veliku pažnju javnosti i dogodilo se ono za šta su svi "verovali da ovde ne može da se dogodi".

- Smatram da je Vučićevo oglašavanje u nedelju i juče prihvatljivo za svakog normalno mislećeg građanina. Događaji od subote bili su pripremani. Vidi se da postoji komešanje unutar same opozicije i namera za radikalizaciju, i u subotu i nedelju smo videli vrhunac toga - rekao je Pastor, koji je i lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

On je ponovio da nema dileme da ljudi mogu da se okupe i protestuju, ali u okviru zakonskih odredaba.

foto: Kurir.rs

- Niko u ovoj državi ne želi da spreči ljude da protestuju, zvižde, viču, pa i ukoliko ih toga nije sramota, da psuju, ali granica je primena sile i niko na to nema pravo bez obzira šta misli o rukovodstvu države, o političkoj većini i svojim oponentima. Ne postoji nivo frustracije koji daje za pravo na ono što se u subotu i nedelju dogodilo - rekao je Pastor.

On je dodao da je za njega zapanjujuće i učešće srednjoškolaca, i rekao, istakavši da ne želi da im odrekne pravo na mišljenje o državi, trenutnoj situaciji i svojoj budućnosti, da su organizatori protesta trebali da pokažu meru ne izlažući mlade ovakvoj situaciji i koristeći ih kao sredstvo za nove napetosti.

BONUS VIDEO:

POŽAR NA NOVOM BEOGRADU: Izgoreo automobil nasred ulice (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.