JE L' VAM FETIŠ DA ZA 300 EVRA BIJETE NAROD? MOJA ZASTAVA JE MOJ ŠTIT! Uroš Savić je zbog ovoga uhapšen ispred MUP
Uroš Savić je zbog ovoga uhapšen ispred MUP-a, Foto: Printscreen

Ne radi se tako posao

JE L' VAM FETIŠ DA ZA 300 EVRA BIJETE NAROD? MOJA ZASTAVA JE MOJ ŠTIT! Uroš Savić je zbog ovoga uhapšen ispred MUP

On je očitao bukvicu pripadnicima policije. Potom je pretučen, pa uhapšen

Objavljeno:

U saopštenju organizatora "1 od 5 miliona" napisano je da je na protestu u nedelju uhapšeno 10 mladih osoba, a da je njih šestoro osuđeno na 30 dana zatvora u Padinskoj skeli zbog ulaska u zgradu RTS-a u subotu uveče i očekuje se da u toku dana i ostali dobiju istu kaznu.

Policija je, kako je saopšteno, u nedelju uhapsila organizatore protesta Miodraga Simovića i Krstu Tomkovića, redara na protestima Uroša Savića, studenta FPN-a Stefana Simića, članove PUF-a, studenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Zdravka Fijata, kao i mladiće Stefana Novakovića, Miloša Dekića, Nikolu Dragosavljevića, ali i srednjoškolca Pavla Cvejića.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kom se vidi Uroš Savić, a može se čuti i "bukvica" koju je očitao pripadnicima policije.

Ovo je on rekao okupljenim policajcima:

Ovo je moj štit, a šta je tvoj štit? - rekao je on dok je u rukama držao srpsku trobojku, pa nastavio:

- Skinite zastave sa rukava, molim vas! Tebi ako je fetiš da za 300 evra biješ svoj narod, najde! Ja sam svoj štit stavio na grudi! Ti skini šlem, ja ću kačket i hajde! Čega se stidite? Ja znam da je vas sramota, ljudi! Vas je sramota što ovo radite, to je jasno! Ali nemojte to da radite, nemojte to da radite! Ja sam radio u državnoj firmi i dobio sam otkaz zbog SNS-a. Dođite kod mene u firmu da radite građevinu, nije problem. Znači, obraz je važniji od para! A ovaj će da padne za tri meseca. A šta ćete vi da kažete? Šta ćeš sinu i ćerki da kažeš? Pa znaš tata...Šta ćeš da im kažeš, kukavče? Ne radi se tako posao! ja znam da vas je sramota! Što obarate pogled? Ali dobro, dok je takvih - biće i ovakvih!

Kako je saopšteno, njega su pripadnici policije najpre pretukli, pa ga uhapsili.

I Tatjana Vojtehovski se danas oglasila ovim povodom. Ona je na Tviteru napisala:

- Uroš Savić. Policija ga je pretukla. Privela. Završio u Hitnoj. Odveden u stanicu. Još nije izveden pred sudiju. Još uvek se nalazi u policijskoj stanici 29. novembar.

Inače, danas se saopštenjem oglasio i pokret Dveri koji su naveli da je saslušanje okrivljenih počelo.

- Obaveštavamo vas da su od jutros počela saslušanja uhapšenih učesnika protesta 1 od 5 miliona u sudu u Katanićevoj 15. U toku je saslušanje Uroša Savića, mladića koji je uhapšen u nedelju i za koga imamo informacije da je tučen u policijskoj stanici. Uroš Savić je član Dveri iz Aranđelovca - piše u apelu medijima da ovaj slučaj isprate.

Šta vi mislite o ovome?

Pišite nam u komentarima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.