KO JE OVDE TUČEN, A KO JE TUKAO? U opštini Žitorađa PRAVI KURCŠLUS, svako tera priču na svoju vodenicu (FOTO)
Ivan Stanojević, predsednik opštine Žitorađa, tvrdi da je on pretučen, Foto: Printscreen

SKANDAL DO SKANDALA

KO JE OVDE TUČEN, A KO JE TUKAO? U opštini Žitorađa PRAVI KURCŠLUS, svako tera priču na svoju vodenicu (FOTO)

Predsednik Opštine i organizator protesta u Žitorađi se potukli u kabinetu, a ko je više nadrljao?

Objavljeno:

U poslednje vreme predsednici opština svako malo su u žiži interesovanja zbog afera i skandala čiji su direktni akteri.

Nakon Jutke koji "volka i želka", i Simonovića koji je optužen za organizovanje paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, sada se prašina podigla oko predsednika opštine Žitorađa, Ivana Stanojevića.

Naime, jedan od organizatora protesta u Žitorađi Milan Blagojević tvrdi da je juče oko 13 sati pretučen u kabinetu predsednika Opštine Ivana Stanojevića i da je u tome učestvovalo bar 5 njemu poznatih osoba iz Žitorađe za koje kaže da su povezani sa SNS-om i lokalnom vlašću.

Navodi da je došao u kabinet kako bi proverio informaciju i pitao predsednika zašto vrši pritisak na potpisnike peticije koja je ranije pokrenuta protiv rušenja gradskog stadiona i izgradnje bazena na tom prostoru, da bi nakon par minuta na poziv predsednika opštine u kancelariju ušla petorica muškaraca i počela da ga šutiraju u glavu.

U izveštaju lekara specijaliste konstantovane su višestruke povrede glave Blagojevića, uključujući i hematom veličine oraha. Na fotografijama koje se dele društvenim mrežama, zaista se vidi da je Blagojević povređen.

S druge strane, predsednik Opštine Ivan Stanojević, odbacuje optužbe i kaže da je on taj koji je dobio batine.

Podsetimo, tim povodom oglaiso se i ministar policije Nebojša Stefanović.

"Predsednik opštine dobija batine od tri Đilasova, Jeremićeva i Obradovićeva predstavnika. Oni dolaze u opštinu sa idejom da napadnu predsednika opštine. Prvo ulazi jedan, kada se potukao sa predsednikom opštine i napao ga, onda ulaze još dvojica za njim i oni se uključuju da tuku tog čoveka", kazao je između ostalog Stefanović.

Građani na društvenim mrežama dele fotografiju pretučenog predsednika opštine Žitorađa komentarišući "kako mu nije ništa, osim što mu je iscepana košulja i ima zbunjenu facu".

Neki ironično navode, kako će osobe koje su pretukle Blagojevića zbog toga verovatno biti i nagrađene.

Najbrojniji su oni koji se podsmevaju Stanojeviću zbog navodnih povreda, navodeći da "u Srbiji ovako izgledaju ljudi par minuta nakon što su postali očevi prvi put u životu polu-pocepani i izbezumljeni".

Neki drugi su premetili samo Stanjevićeve grudi...

Nikome nije promaklo to da Stanojević nema vidljivih povreda na telu, a pojedini korisnici društvenih mreža mišljenja su da je prvog čoveka Žitorađe "pocepala" neka žena, te da je čitava situacija fingirana, a pomenuta fotografija razgolićenog predsednika, vređanje inteligencije građana.

Pokret slobodnih građana osudio je prebijanje Milana Blagojevića, jednog od organizatora protesta u Žitorađi.

Iz PSG - a su naveli da traže ostavku Ivana Stanojevića koji je, kako navode, uz napadače koje je pozvao, i sam učestvovao u prebijanju Blagojevića kao i njegovo procesuiranje od strane tužilaštva i suda.

"Pokret slobodnih građana upozorava SNS da umiri svoje predsednike opština, gradonačelnike i druge funkcionere koji su sve češće vinovnici fizičkih napada na građane", stoji u saopštenju ovog pokreta.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Srđan Nogo!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.