ZLIKOVCI SU TE UBILI U HAŠKOJ TAMNICI, HOĆE I MOJU GLAVU! Ovako se Mira pre 13 godina oprostila OD SLOBE
Ovako se Mira pre 13 godina oprostila OD SLOBE, Foto: Profimedia

pismo suprugu

ZLIKOVCI SU TE UBILI U HAŠKOJ TAMNICI, HOĆE I MOJU GLAVU! Ovako se Mira pre 13 godina oprostila OD SLOBE

Ona je navela da zna da će Slobodan Milošević biti večno živ za sve kojima je stalo da žive kao ljudi

Objavljeno:

Danas se navršava 13 godina od smrti bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije, haškog optuženika Slobodana Miloševića.

Milošević je umro od infarkta u pritvoru Tribunala u Hagu, tokom suđenja za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Hrvatskoj i za genocid u Bosni i Hercegovini.

Posle višečasovnog oproštaja i govora u Beogradu i Požarevcu, sahrana je obavljena u sumrak. Sahrani koja je protekla bez verskog obreda, nije prisustvovao niko od članova najuže porodice, jer, kako su naveli, nisu dobili dovoljne garancije za svoju bezbednost. Nad kovčegom su pročitana pisma njegovog sina Marka i supruge Mirjane Marković.

U oproštajnom pismu Mire Marković, piše da se Milošević "iz strašne haške tamnice" vratio u svoju zemlju, njihovoj kući, na mesto koje je voleo najviše na svetu.

Ovim rečima se Mira oprostila od supruga:

"Sad nisam tu, uz tebe, u našoj zemlji, kod naše kuće. Zlikovci koji su te ubili u haškoj tamnici hoće i moju glavu, možda i glave naše dece. Hoće da unište svaki trag životu koji liči na tvoj, pre svega moj. Nas dvoje smo uvek bili na istoj strani sveta, tamo gde se vodi veličanstvena bitka za slobodu naroda i ljudi, za ravnopravnost među njima, za dostojanstvo ljudskog života", istakla je u pismu Mira Marković.

Ona je navela da zna da će Slobodan Milošević biti večno živ za sve kojima je stalo da žive kao ljudi, a da će njegove "haške ubice i njihove ulizice u našoj zemlji ostati zapamćene samo kao spletkaroši, ološ, potkazivači koje nikada nije dotakao nijedan oblik časti, kukavice koje o hrabrosti znaju samo iz bajki". Miloševićeva supruga je ocenila da nije prvi put u istoriji da najvećeg čoveka likvidiraju najmanji ljudi.

"Već četvrti dan plače Srbija. Da je tako zaplakala pre šest meseci, kada si se teško razboleo i kad ti nisu dali da se lečiš ti bi danas bio živ. Ja ću ostati tamo gde si me ostavio i nastaviću gde sam stala. Voleću našu zemlju, našu decu, našu kuću. Boriću se za naše ideale, objasniću našem malom Marku zašto treba da se ponosi tobom. Čekala sam te pet dugih teških strašnih haških godina i nisam te sačekala. Sad čekaj ti mene. Voli te tvoja Mira."

Pismo je pročitala Ljiljana Milanović, bivši novinar RTS.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.