OBRUČ OKO VUČIĆA I HAOS U RTS VODE SRBIJU NA IZBORE? SNS traži od PREDSEDNIKA vanredno glasanje i Brnabićeva je ZA
Vučićev šah sa opozicijom, Foto: Stefan Kojić, Instagram/buducnostsrbijeav

SAZNAJEMO!

OBRUČ OKO VUČIĆA I HAOS U RTS VODE SRBIJU NA IZBORE? SNS traži od PREDSEDNIKA vanredno glasanje i Brnabićeva je ZA

Da li je Srbija blizu odluke o vanrednim parlamentarnim izborima?

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Opozicioni lideri i demonstranti radikalizovali su proteste, upali su prvo sa motornim testerama u zgradu RTS, a zatim napravili živi obruč i ulazili u sukob s policijom oko zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu. Da li je to dovoljan razlog za vanredne parlamentarne izbore?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče i na Andrićevom vencu, ali i na RTV Pink da Srbija nije za korak dalje od raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Kako Espreso.co.rs saznaje mnogi funkcioneri SNS koji su odavno za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i juče su tražili od svog predsednika da Srbija ide na vanredne parlamentarne izbore.

- Mnogi funkcioneri u SNS mišljenja su da bi se trebali raspisati vanredni parlamentarni izbori na kojima bi, kako tvrde opozicija bila počišćena - kaže nam naš izvor iz naprednjaka.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević kaže za Espreso da nas gore pomenuti događaji polako ali sigurno približavaju vanrednim parlamentarnim izborima.

foto: Stefan Kojić

- Mnogo važnije pitanje je da svi oni koji su učestvovali u divljačkom upadu u RTS, za koje postoje osnovi sumnje da su počinili krivično delo ili prekršaj, odgovaraju! To je bitno zbog dalje normalizacije, demokratizacije i razvoja Srbije i našeg društva. Svakako taj događaj nas nije udaljio od izbora. Naprotiv!

I potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže za Espreso da Srbija ima važnijih tema od Boška Obradovića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

- Građani Srbije su izabrali na izborima Predsednika Aleksandra Vučića, i nije on dobio poverenje odnosno nije pobedio sa nekom malom razlikom.. već sa razlikom od preko 20 procenata. Kada to vide, kao i činjenicu da ih građani neće onda ova trojica nasilnika bi da prave nerede.. to ne može. A oko izbora...Srbija ima mnogo važnijih tema od Đilasa, Boška i Jeremića.. a to je status Kosova i Metohije. Gde je potrebna snaga i mudrost, i jedinstvena Srbija.

foto: Stefan Kojić

I predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić govorila je danas o vanrednim izborima i rekla je da u ovom trenutku na postoji naročit razlog za vanredne izbore, ali da je Vlada Srbije spremna da na taj način proveri da li lideri opozicije imaju većinu.

"Ako ljudi koji danas pozivaju na nasilje i pokušavaju da ga izvrše na ulicama Beograda misle da imaju većinu, vlada i ja smo apsolutno spremni u svakom trenutku da proverimo da li ta većina postoji", rekla je Brnabić za TV Prva.

Istakla je da je sadašnja vlast stabilna i da ima apsolutnu većinu, kao i da razvoj Srbije ide svojim tokom u smislu ekonomskih reformi, reformi javne uprave, vladavine prava, te da u ovom trenutku ne postoji naročit razlog za izbore.

"Pošto opozicija ne može da dobije vlast na izborima onda pokušavaju da je dobiju na ulici, ali to se tako ne radi, to tako neće moći", podvukla je Brnabić.

Bonus video:

Zorana:

Gradjani Srbije su izabrali na izborima Predsednika A.Vucica, i nije on dobio poverenje, pobedio sa nekom malom razlikom.. vec preko 20 posto vise..

i onda kad vide da ih gradjani nece onda ova trojica nasilnika bi da prave nerede.. to ne moze.

A oko izbora ima mnogo vaznije teme od djilasa i boska i jeremica.. a to je status kosova i metohije. Gde je potrebna snaga i mudrost, i jedinstvena srbija.

Vučević:

Много важније питање је да сви они који су учествовали у дивљачком упаду у РТС, за које постоје основи сумње да су починили кривично дело или прекршај, одговарају ! То је битно због даље нормализације, демократизације и развоја Србије и нашег друштва. Свакако тај догађај нас није удаљио од избора. Напротив !


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.