KLINAC OD 18 DOBIJE 30 DANA ZBOG UPADA U RTS, ONAJ UNAKAZI DEVOJKU I IZAĐE ZA 48 SATI! Kako se presuđuje u Srbiji
Policija koristila brutalnu silu prema mirnim demonstrantima, Foto: Printscreen/RTS

reakcije građana

KLINAC OD 18 DOBIJE 30 DANA ZBOG UPADA U RTS, ONAJ UNAKAZI DEVOJKU I IZAĐE ZA 48 SATI! Kako se presuđuje u Srbiji

Policija je hapsila, sud je odredio pritvor na 30 dana, a građani postavljaju zdravorazumska pitanja

Objavljeno:

Upad demonstranata u zgradu RTS-a podigao je prašinu na političkoj sceni, ali i među građanima, a ovaj potez izazvao je oprečne reakcije.

Policija je hapsila, sud je odredio pritvor na 30 dana, a građani postavljaju zdravorazumska pitanja - zbog čega su pojedinici za mnogo gora načinjena dela na slobodi, a mladići u pritvoru?

S tim u vezi, oglasio se i predsednik advokatske komore Vladimir Gajić, advokat uhapšenih mladića zbog nasilnog ulaska u zgradu RTS-a.

On je izjavio da je policija koristila brutalnu silu prema mirnim demonstrantima, kao i da je mnogima bez osnova odredila zadržavanje do 30 dana i dodao da je ovde reč o političkom iživljavanju.

- Insistirao sam da mu Hitna pomoć pruži zdravstvenu negu u pritvoru –rekao je za medije Gajić.

Podsećamo, Urošu Saviću mladiću iz Aranđelovca, koji je bez ikakvog nasilja ušao i boravio u zgradu RTS-a, pripadnici policije naneli su fizičke povrede, a nakon toga su ga priveli.

- Neverovatno je da je Saviću određen pritvor od 30 dana uz obrazloženje da može da utiče na svedoke. A svedoci su policajci koji su mladića pretukli i priveli. Pa, da je mogao da utiče na policajce, valjda bi uticao to veče u zgradi RTS-a. Kako on uopšte može da utiče na policajce, koji su u zapisniku navedeni kao svedoci - rekao je Gajić za Srbin.info.

Ovaj događaj naveo je građane da postave jedno logično pitanje, a to je zašto su ove momke zbog prekršaja poslali u pritvor na 30 dana, a pojedincima za pokušaje ubistva i polno uznemiravanje određuju pritvor na 48 sati, a neki su čak i na slobodi:

Ova sudska praksa je od strane građana ocenjena kao nepravedna:

Još jedna primer selekltivne prvde je slučaj Zvonka Veselinovića. Naime, tužilaštvo je odlučilo da odustane od krivičnog gonjenja mlađeg brata kontroverznog kosovskog biznismena Žarka Veselinovića zbog nelegalne gradnje na Goliji.

Suđenje koje je zakazano za mart 2019. godine, otkazano je nakon što je tužilac odustao od optužnog predloga.

Razlozi zbog kojih je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja mlađeg brata Zvonka Veselinovića, kontroverznog biznismena sa severa Kosova, javnosti još uvek nisu poznati.

Kako se saznaje, Žarko Veselinović nije do 16. januara uplatio 50.000 dinara u humanitarne svrhe što je bio deo dogovora sa tužilaštvom u Čačku koje je bilo spremno da mu oprosti krivično delo nelegalne gradnje na Goliji. Zbog nepoštovanja ovog dogovora, tužilaštvo u Ivanjici je podnelo optužni predlog – od koga su sada bez objašnjenja odustali, pišu mediji.

Podsećamo, grupa ljudi predvođena Boškom Obradovićem i Draganom Đilasom upala je u zgradu RTS, a jedan od demonstranata uneo je motornu testeru, dok je Obradović tražio da se uživo uključi u „Dnevnik 2“ programa RTS, i pretio da bez toga neće napustiti zgradu, a Đilas je tražio da se vrati oteto.

Ovaj upad bio je povod je za nove demonstracije na ulicama Beograda .

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.