VESIĆ: Osuđujem nasilje koje su sproveli Đilas i Obradović
Goran Vesić, Foto: Beta/Branislav Božić

oglasio se

VESIĆ: Osuđujem nasilje koje su sproveli Đilas i Obradović

Verujem da će njih dvojica kao i svi oni koji su večeras nasilno ušli u zgradu državne televizije odgovarati za to, u skladu sa zakonom - saopštio je Vesić.

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS Goran Vesić osudio je nasilje koje se večeras desilo u zgradi RTS.

- U ime Grada Beograda, kao zamenik gradonačelnika, najoštrije osuđujem nasilje koje su večeras sproveli Dragan Đilas i Boško Obradović sa svojim istomišljenicima.

Nasilni upad ovih huligana u zgradu RTS, uništavanje državne imovine i pretnje novinarima koje su večeras organizovali Đilas i Obradović su scene za koje smo verovali da se u Beogradu nikada više neće ponoviti. Beograd nije zaslužio da ga ovi huligani uništavaju. Mi smo slobodna zemlja u kojoj svaki građanin ima pravo da javno pokaže svoje mišljenje, ali nasilje koje su večeras demonstrirali Đilas i Obradović je neprihvatljivo. Večeras su pokazali za kakve se medijske slobode oni zalažu jer su pretili novinarima koji misle drugačije kao i kako zamišljaju Srbiju kojoj bi, ne daj Bože vladali, u kojoj bi svako ko misli drugačije bio izložen linču. Đilas i Obradović su pokazali večeras da je njihova jedina politika koju nude građanima nasilje i haos. Da li je to nasilje prema ženama, prema neistomošljenicima ili prema novinarima kao večeras njima je manje važno.

U ime Grada Beograda zahvaljujem se pripadnicima MUP-a koji su večeras izdržali sve provokacije i napade, reagovali odmereno i profesionalno i tako povratili javni red i mir i izbegli scenario koji su želeli Obradović i Đilas po kome bi došlo do sukoba sa policijom.

Pozivam građane Beograda da ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije Đilasa i Obradovića. Jer oni žele nasilje i krv na ulicama našeg grada. Verujem da će njih dvojica kao i svi oni koji su večeras nasilno ušli u zgradu državne televizije odgovarati za to, u skladu sa zakonom - saopštio je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.