DIVAN ČOVEK KOJI NAS SVE VOLI! Verovali ili ne, u Srbiji ima žena koje brane Jutku!
Građani podeljeni zbog Jeličića, Foto: Filip Plavčić, Printscreen/Youtube

A JE L VAS VOLKA ILI VAS SAMO VOLI?

DIVAN ČOVEK KOJI NAS SVE VOLI! Verovali ili ne, u Srbiji ima žena koje brane Jutku!

"Podržavamo predsednika Milutina Jeličića, jer se vodi hajka i neke stvari koje uopšte nisu tačne"

Objavljeno:

Predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, kome se sudi za polno uznemiravanje, konačno je podneo ostavku gradskoj skupštini na tu funkciju. Ipak, miting za njegovu podršku održan je juče ispred zgrade Opštine.

Na mitingu je bilo prisutno oko stotinak žena.

Iako je na društvenim mrežama objavljeno da je Jeličićeva supruga Ljiljana putem SMS poruka tražila od žena da dođu na "spontani skup podrške" , mnoge od njih verovatno iz straha, rekle su da ih niko nije naterao da dođu, te da su Jeličiča odabrali građani Brusa, a ne pojedinac.

Neke od okupljenih žena su za N1 navele da su došle na svoju inicijativu kako bi podržale predsednika, da je sve ono što je u javnost iznela Marija Lukić "neistina", da je ono što mu se priređuje nepravda i da je Jeličić "divan čovek koji voli svoju porodicu, svoju decu i sve nas građane".

"Podržavamo predsednika Milutina Jeličića, jer se vodi hajka i neke stvari koje uopšte nisu tačne".

Ipak, jedna žena je odgovorila da im je rečeno da dođu.

"Rekli su mi (da dođemo ovde). Naš šef javno-komunalnog preduzeća, ovde je i direktor naš. (Rekli su) da dođemo na ovaj skup danas da podržimo našeg predsednika opštine, što zarađujemo koru ‘leba i parče ‘leba i naš život. Šta da ti kažem dalje, mora se radi. Jeste hladno, ali mora se izdrži".

Tu se, naravno, zatekla i Jutkina supruga:

Građani na društvenim mrežama oštro su komentarisali jučerašnji "spontani skup". Naime, neki od njih naveli su da žene koje su pružile podršku Jelčiću treba da se stide.

Drugi su izrazili svoje čuđenje, navodeći da ne razumeju kako bilo ko može da podržava čoveka koji napada žene.

Bilo je i onih koji su najpre rekli da su u pitanju "jadni ljudi, zgaženi i uniženi", ali i da ih ne razumeju, jer se ne bune protiv čoveka koji sekusalo uznemirava žene iz tog grada.

Ipak, neki su mišljenja da su mnoge žene juče bile ispred zgrade Opštine Brus, jer nemaju izbora.

Podsetimo, Milutina Jeličića Jutku je sedam žena prijavilo za seksualno uznemiravanje, a na kraju je ostao samo slučaj njegove bivše sekretarice Marije Lukić, koja je uspela da ga dove de do kraja - do suda. Jeličić je na prvom ročištu 5. februara negirao sve za šta je optužen. Sledeće ročište zakazano je za 10. april. Da li će ovaj slučaj lokalnog šerifa "sahraniti", ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO: ISPOVEST JOŠ JEDNE JUTKINE ŽRTVE: Probao je da me obljubi, a njegova sestra je sve gledala!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.