SERGEJ SE O NAPADU NA KSENIJU OGLASIO OTVORENIM PISMOM! Pažljivo pročitajte šta je REKAO o NASILJU NAD ŽENAMA
Sergej Trifunović, Foto: Filip Plavčić

REKAO JE SVE

SERGEJ SE O NAPADU NA KSENIJU OGLASIO OTVORENIM PISMOM! Pažljivo pročitajte šta je REKAO o NASILJU NAD ŽENAMA

Ovo smo čekali...

Objavljeno:

Lider PSG Sergej Trifunović obratio se pismom povodom napada na Kseniju Radovanović.

Njegovo pismo prenosimo u celosti:

"Osuđujem svako nasilje nad ženama za koje nema i ne sme biti nikakvog opravdanja i nikakva verbalna vređanja, polivanje vodom, pa čak i ako je muškarac prvi udaren, ne sme biti povod za nasilje. Uvek sam se trudio da zaštitim slabije, i za društvo bez nasilja ću se uvek svim srcem zalagati. To je valjda jasno.

Ono što takođe moram da kažem je i da mi užasno smeta što je ovaj incident politikantski iskorišćen i od strane Ksenije Radovanović i od režimskih aparata: tabloida i tužilaštva, te je čovek koji je očigledno kriv za taj šamar, zbog toga i drakonski osuđen, ekspresno, samo jer je nesmotreno, a možda i zlonamerno, doveden u vezu sa mnom. Stoga, opet ponavljam, sa ovim slučajem nemam nikakve veze.

Sa druge strane tužilaštvo ne procesuira ili namerno oteže slučajeve pokušaja ubistva, silovanja, seksualnog uznemiravanja i sva druga nasilja i zločine kojima dnevno svedočimo. Evo, četiri godine je prošlo od svesnog žrtvovanja sedmoro nevinih ljudi zarad jeftinog TV marketinga, za koji su i požrtvovanog pilota Omera Mehića okrivili i ukaljali mu ime i čast. Strasno je koliko ovakvih slučajeva ima.

Zato apelujem na ekstremnu obazrivost i mudrost među svim političkim akterima i aktivistima koji su kritički orijentisani spram ove diktature kleptomana koju danas živimo jer su spremni na sve.

Ksenijin rad kao aktivistkinje i borkinje za pravednije i odgovornije društvo podržavam, kao što sam u raznim akcijama i saborac Inicijative Ne davimo Beograd sa kojom delim mnoge vrednosti, ali i ona mora da razume da ima odgovornost za svoje reči i dela. I sama je doživela pokušaj kidnapovanja i sijaset drugih napada zbog svog političkog delovanja, stoga mora znati da će sve, ma koliko netačne, insinuacije biti užasno zloupotrebljene protiv kritičara ove vlasti. Juče ona, danas ja, sutra neko drugi i tako redom.

Na kraju, moram i da skrenem pažnju na sam događaj BeFema na koji sam došao to veče. Prisustvovali smo jednom zaista retkom a divnom povodu gde se, konačno, hrabrim ženama dodelivalo priznanje za njihovu borbu za slobodu i prava koju vode svakodnevno. Moram da priznam i da do te večeri nisam mnogo znao o borbi koju te organizacije istrajno vode i stoga, molim vas da evo svi zajedno krenemo da učimo od hrabrih i odlučnih, poštujući jedne druge i čuvajući SVE slobodarske glasove, ma koliko različiti oni bili. Pa čak i moj, isprovocian nepravdom, koji često zvuči kao lavlja rika. Moramo svi zajedno ili ćemo se ugasiti jedan po jedan".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.