LONDON JE POSLAO VUČIĆU NAJVAŽNIJU PORUKU DO SADA! Pročitajte pažljivo šta Britanija traži od Srbije na Kosovu
Ričard Mur imao je važnu poruku za Aleksandra Vučića, Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

OZBILJNE REČI

LONDON JE POSLAO VUČIĆU NAJVAŽNIJU PORUKU DO SADA! Pročitajte pažljivo šta Britanija traži od Srbije na Kosovu

London je rekao šta misli...

Objavljeno: 15.03.2019. 07:02h
  • 9

Aleksandar Vučić razgovarao je  sa generalnim direktorom Forin ofisa za politička pitanja Ričardom Murom, nakon čega je rekao da će Srbija odmah po ukidanju tih anticivilizacijskih nameta, biti spremna za nastavak razgovora sa Prištinom.

Mur je preneo Vučiću da je od Prištine zahtevao ukidanje takse, kako bi dve strane što pre nastavile dijalog, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je upoznao Mura sa činjenicom da Priština nije ispunila jedinu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje ZSO. On je rekao i da su uvođenje takse i izglasavanje Platforme u prištinskom parlamentu najbolji dokaz da Priština ne razmišlja o dijalogu, već o rešenjima koja bi mogla da destabilizuju ceo region.

 


Vučić je tokom razgovara o bilateralnim odnosima, koji su, kako se navodi, uprkos kompleksnim okolnostima, dobri, izrazio zainteresovanost za dalje unapređenje i jačanje sveukupne saradnje.

Mur je rekao da će Velika Britanija, uprkos Bregzitu, ostati posvećena pomoći i podršci regionu Zapadnog Balkana, naglasivši da je integracija čitavog Zapadnog Balkana u Uniju ključna za njegovu stabilnost i prosperitet.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media