HARADINAJ U PANICI, UPLAŠIO SE TRAMPA! Albanci u Prištini boje se da bi jedan poziv mogao da promeni sve
Donald Tramp i Ramuš Haradinaj, Foto: AP, EPA/Petrit Prenaj

PRPA BATO!

HARADINAJ U PANICI, UPLAŠIO SE TRAMPA! Albanci u Prištini boje se da bi jedan poziv mogao da promeni sve

Premijer Kosova otkrio je svoje strahove

Objavljeno:

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da će taksa na srpske i proizvode iz BiH biti odmah suspendovana, ako postoji sporazum kojim bi Beograd na kraju dijaloga priznao Kosovo.

Haradinaj je u emisiji RTV "Dukađini" ponovio da bi trebalo da bude jasno da taksa neće nestati bez priznavanja, ali prema njegovim rečima, "postoje mogućnosti da se obustavi ako se pripremi ugovor o međusobnom priznavanju Kosova i Srbije".

"Kada sam napisao prvo pismo kao odgovor na međunarodni plan da pokažem da Kosovo nije za blokiranje procesa, rekao sam da ako predsednik Tramp pozove strane, odmah ukidamo taksu, jer bi značilo da postoji nešto ozbiljno - postoji ugovor", precizirao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da Kosovo nije zatvorilo vrata za taksu, ali da dužina procesa dijaloga daje Beogradu mogućnost da konsoliduje međunarodnu poziciju, preneo je RTS.

"Rekao sam Amerikancima i Englezima da prisile Srbiju da prestane da kupuje oružžje u Moskvi u vrednosti robe koju prodaje na Kosovu, a mi ćemo takođe razmotriti naš stav o taksi", rekao je Haradinaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.