ISPLIVALA NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA JUGOSLAVIJE: Milošević je imao aferu sa OVOM poznatom SRPSKOM GLUMICOM!
Slobodan Milošević, Foto: Profimedia

zaljubljen do ušiju

ISPLIVALA NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA JUGOSLAVIJE: Milošević je imao aferu sa OVOM poznatom SRPSKOM GLUMICOM!

Sloba je bukvalno "izgubio glavu" za glumicom

Objavljeno: 14.03.2019. 17:49h
  • 64

Nekadašnji predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević bio je smrtno zaljubljen u glumicu S.S kojom je proveo vikend u vili nadomak Smedereva, pišu mediji. 

Zahvaljujući glumici (glumila u nekoliko popularnih filmova, kao i većem broju serija) raskrinkana je zavera čiji je cilj bilo rušenje Miloševića i zaplenjena su dva miliona nemačkih maraka spremljenih za finansiranje te operacije, otkrivaju službena beleška obaveštajnih službi.

Sloba je bukvalno "izgubio glavu" za glumicom S.S. uz objašnjenje je bilo da ga je izgledom i ponašanjem neobično podsećala na njegovu suprugu Mirjanu Marković iz mlađih dana, navodi se u izveštaju koji su podneli operativci.

Ivan Stambolić, koji je bio Miloševićev politički mentor , (kasnije i ljuti protivnik) pobrinuo se da sve ne ostane samo na sviđanju. Sve se događalo u drugoj polovini osamdesetih godina. Beleška je pravljena 1988. godine, a izveštaj se odnosi na saznanja do kojih je operativac došao najverovatnije godinu dana ranije.

- S.S. se Miloševiću jako dopala. Stambolića su već uveliko pratile mnogovrojne afere sa poznatim damama sa estrade, pa je svom tadašnjem miljeniku vrlo rado izašao u susret i dogovorio mu kontakt sa glumicom. Nisam siguran kada je to tačno bilo, ali mislim da se radi o kraju 1986. ili početku 1987. godine. Stambolić ih je spojio i odmah se povukao i nije ni znao da su oni proveli ceo vikend u vili "Zlatni breg", kraj Smedereva, poznatoj kao letnjikovac porodice Obrenović - otkriva izvor koji je u to vreme bio visokopozicioniran u srpskoj tajnoj službi.

Za susret su, kako kaže,  znali bukvalno samo jedan ili dvojica ljudi iz Miloševićevog okruženja. Ni Mira Marković, takođe, nije slutila šta joj se odvija iza leđa. Ipak, kako se ispostavilo, sastanak sa glumicom omogućio je Slobi da zada težak udarac svojim protivnicima i raskrinka zaveru koja se spremala.

 

- Neću da grešim dušu i kažem da su Milošević i S.S. neššto imali. Tačno je da su proveli vikend zajedno, međutim, čak ni mi u službi nismo saznali šta su radili i o čemu su razgovarali. Ali, nešto kasnije naloženo nam je da organizujemo akciju praćenja grupe koja planira rušenje Miloševića - navodi izvor.

Zaveru je, kako su kasnijeu saznali otkrila upravo S.S., a  organizatori su bili tadašnji savezni sekretar za odbranu admiral Branko Mamula i njegov šef kabineta potpukovnik M.D.

Nije poznato da li su radili na svoju ruklu ili po nečijem nalogu, ali je sve puklo kada je M.D. priveden na aerodromu u Beogradu sa čak dva miliona nemačkih maraka spremljenih za finansiranje te operacije. A Slobi je sve otkrila baš S.S., pošto je u to vreme bila u vezi sa Mamulinim šefom kabineta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media