NIKOLI KOJU PRETE SMRĆU, PROZIVAJU GA DA JE IZDAJNIK! Glumac najavio tužbe PROTIV RISTIČEVIĆA, ŠORMAZA i MEDIJA
Ne oseća se sigurno: Nikola Kojo, Foto: Youtube printscreen

ugrožavanje bezbednosti

NIKOLI KOJU PRETE SMRĆU, PROZIVAJU GA DA JE IZDAJNIK! Glumac najavio tužbe PROTIV RISTIČEVIĆA, ŠORMAZA i MEDIJA

Tokom prenosa sednice skupštine na Javnom servisu, Nikola je dobio silne pretnje nacionalista i vajnih boraca za Kosovo

Objavljeno: 14.03.2019. 14:37h
  • 164

Advokatica glumca Nikole Koja ističe da su pretnje njenom štićeniku prijavili Tužilaštvu, koje je reklo da nije nadležno za ugrožavanje bezbednosti.

Povodom izjave poslanika SNS Marijana Rističevića, Nikola Kojo nam je rekao da ne želi da to komentariše izjave i uputio nas na svoju advokaticu Sarah El Sarag.

 

Ona je izjavila za Danas da je Nikola pre ovog Rističevićevog izlaganja dobio putem društvenih mreža pretnje da mu treba rascopati lobanju i da ga treba obesiti na Terazijama.

- Početkom februara mi smo prijavu podneli policiji, a osam dana kasnije se priča nadovezuje. Marijan Rističević počinje da proziva Nikolu Koju da on radi za albansku stranu, da je on izdajnik… Tokom prenosa sednice skupštine na Javnom servisu, Nikola je dobio silne pretnje nacionalista i vajnih boraca za Kosovo. Uz to, Rističević je tužen zbog materijalnih grešaka, neistina i scenarija koje su Nikolu Koju dovele u opasnost. To sve ide u kontinuitetu jedno za drugim - ističe advokatica Sarah El Sarag.

Ona dodaje da je zatim i dnevnik Blic i to drugi put po redu neovlašćeno snimio Nikolinu kuću.

- Šaljući poruku da je on zimi u Beogradu, a leti u svojoj porodičnoj kući, opisujući njegove navike, porodične prilike kao i raspored stvari na imanju. Nakon toga i Dragan Šormaz, poslanik SNS, proziva Nikolu Koju i poručuje mu da nakon reči koje je Kojo izgovorio, posledica su život ili smrt - skreće pažnju Sarah El Sarag.

Ona nam je rekla kako su pretnje prijavili Tužilaštvu, koje je reklo da nije nadležno za ugrožavanje bezbednosti.

- Tužilaštvo je za delo ugrožavanje bezbednosti iz člana 138 stav 1 i stav 2 Krivičnog zakona kojim se stvara uznemirenost građana i te kako nadležno. Smatramo da je posledica ovakvog postupanja Nikolino angažovanje na narodnom protestu ‘Jedan od pet miliona’. Tužilaštvo nas je uputilo da, ipak, podnesemo privatnu krivične tužbe, što smo i uradili - kaže pravna zastupnica poznatog glumca.

BONUS VIDEO:

Pitali smo Beograđane šta misle o tome što je posečeno drvo koje je predstavljalo simbol Kalemegdana?

(Espreso.rs/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media