SERGEJ JE NAJUSPEŠNIJI POLITIČAR U SRBIJI, ALI NE DONOSI NIŠTA DOBRO: Teofil Pančić ŽESTOKO po lideru PSG
Uporedio ga sa Trampom: Pančić i Trifunović, Foto: Printscreen

novi okršaj

SERGEJ JE NAJUSPEŠNIJI POLITIČAR U SRBIJI, ALI NE DONOSI NIŠTA DOBRO: Teofil Pančić ŽESTOKO po lideru PSG

Sergejeva stranka može da jako naraste kao balon, ali ne mislim da može da donese nešto dobro

Objavljeno:

Kolumnista nedeljnika Vreme Teofil Pančić izjavio je da, bez obzira što Jugoslavija kao država ne postoji, postoji taj prostor koji je bio i ostaće zajednički ljudima koji žive na području bivše države, jer u najvećem broju dele zajednički jezik i zajedničku kulturu.

- Jugoslavija živi, Austro-Ugarska živi, a kamoli neće Jugoslavija. Mi smo na ovom prostoru jedan svet i tako će biti dok god postoji ova planeta - rekao je Pančić na tribini u Klubu advokata u Novom Sadu.

Dodao je da on ne može da bude stranac "u svome jeziku i u svojoj kulturi".

- I to je neuporedivo važnije od ovih naših pseudoidentiteta, poput onog sa koliko se ko prstiju krsti. Mi smo previše mali i beznačajni pojedinačno - kazao je Pančić.

Ocenio je da su mediji koji se na ozbiljan način bave kulturom u Srbiji gurnuti na "marginu margine".

- Kod nas vlada tlačiteljski mentalitet i potreba da se zapiša teritorija, o čemu, na primer, svedoče česta menjanja imena ulicama. Zloduh kolektivizma je kod nas oduvek strašno jak, samo menja ideološke okvire. I uvek postoji taj element antizapadnjaštva, antiliberalnoga, skučenoga, zatvorenosti, palanaštva, kao i divljenja tiranima i demagozima. Propoveda se nesloboda u ime tobožnjih viših ciljeva", rekao je Teofil Pančić.

Govoreći o aktuelnim protestima u Srbiji, on je kazao da, kao i na ranijim protestima, učestvuje i na ovima.

foto: Fonet

- Sve što sam imao kritički da kažem o ovim protestima, napisao sam i pišem u svojim tekstovima, ali me to ne sprečava da redovno izlazim na proteste. Uvek treba protestovati protiv autoritarne i štetočinske vlasti, a ovo je najautoritarnija i najštetočinskija vlast - naveo je Pančić.

On je kritikovao predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića zbog vulgarnog istupa na protestu u Novom Sadu pre dve nedelje i dodao da je "nedopustivo" da se na takav način govori o stvarima, poput pitanja Vojvodine, koje su "preozbiljne", a koje Trifunović elementarno ne razume.

Kritikovao je i Trifunovića i Vojvođanski front i rekao da ni jedni ni drugi neće ništa uraditi za Vovodinu.

- Sergej Trifunović je šoumen. On je u ovom tenutku najuspešniji političar u Srbiji, iako njegova stranka ne postoji. Na sličnom antipolitičkom talasu na vlast su došli razni, uključujući i Trampa i populiste u Italiji. Sergejeva stranka može da jako naraste kao balon, ali ne mislim da može da donese nešto dobro - ocenio je Pančić.

BONUS VIDEO:

HOROR NA IBARSKOJ: Šleper pregazio pešaka (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.