ALBANCI S DUGIM CEVIMA ULAZE NA SEVER KOSOVA, KFOR SAMO GLEDA! Čelični prsten je ŠARENA LAŽA, otkrivamo PRAVI CILJ
ROSU na Severu Kosova, Foto: Printscreen/Google Maps, Printscreen/Youtube, Ilustracija

ALARMANTNO

ALBANCI S DUGIM CEVIMA ULAZE NA SEVER KOSOVA, KFOR SAMO GLEDA! Čelični prsten je ŠARENA LAŽA, otkrivamo PRAVI CILJ

Ovo nikako ne sme da se dogodi

Objavljeno: 11:25h
Darko Zlojutro

Albanske vlasti u Prištini dale su zeleno svetlo svojim oružanim snagama da počnu sa planom upada na sever i zauzumanja tog dela Kosova, a to podrazumeva i Trepču i Gazivode.

Kako saznaje Espreso iz diplomatskih izvora, Albanci na čelu s Ramušom Haradinajem su "čeličnim prstenom" samo poturili takozvanu šarenu lažu svima, a plan im je mnogo opasniji.

- Pripadnici ROSU već nedeljama uveliko spremaju upad na Sever i zauzimanje ključnih tačaka na Kosovu, to naravno uključuje i Gazivode i Trepču, a sve će to biti urađeno tokom noći, a Kfor će, kao i obično, zauzeti svoje položaje tek pošto Albanci sve odrade - otkriva naš izvor.

Prema njegovim rečima, dokaz da se nešto sprema na Kosovu su i nedavne vežbe pripadnika Kfora u opštini Dragaš.

- To govori da je i Kfor upoznat s ovim planom, ali se bojim da neće reagovati - kaže nam naš izvor.

Plan je dakle jasan - zauzeti kompletno Kosovo, pa i Sever i preseći sve veze Srba sa Srbijom.

Da je Srbija spremna na svaki scenario potvrđuju i reči šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

Srbija je upozorila i Kfor i NATO da će intervenisati ako budu napadnuti Srbi na Kosovu i Metohiji - potvrdio je jutros šef srpske diplomatije Ivica Dačić govoreći o eventualnoj reakciji na albansku akciju - tzv. Čeličini prsten.

Dačić je rekao da "Srbija neće dozvoliti napad na Srbe na severu KiM.

- Naravno, neće dozvoliti napad na celom Kosovu, ali je sever njihova opsesija, zaključio je ministar.

Podsetimo snage KFOR na Kosovu nastavile su sa ciklusom vežbi kako bi, kako se navodi, bile spremne za brzo delovanje na teritoriji celog Kosova, a u cilju sprečavanja bilo kakvih pretnji koje bi mogle da ugroze tu teritoriju.

- Ovaj put vežba je održana u opštini Dragaš i u nju je uključena Multinacionalna zapadna borbena grupa - kratko je saopšeno na zvaničnoj stranici KFOR.

Da na Kosovu može doći do masovnog nasilja smatra i predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun koji je rekao da u slučaju da na Kosmetu dođe do masovnog nasilja, a da Kfor ne može ili neće da deluje, Srbija ne bi ostavila svoj narod na nemilost.

- Mi upadamo u zamku koju nam je Priština postavila. Uveli su takse, koje će na kraju da ukinu kako bi govorili da su napravili ogromne ustupke Beogradu. Sa druge strane donose platformu koja najavljuje rat i koja za Beograd nije prihvatljiva - ističe Drecun.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.