SRBIJA NA GODIŠNJICU NATO BOMBARDOVANJA PRAVI VOJNU PARADU! Vučić najavio MIGOVE i NAJELITNIJE SPECIJALCE na ulici
Vojska Srbije, ilustracija, Foto: Filip Plavčić, Zorana Jevtić

SVE ĆE SE TRESTI

SRBIJA NA GODIŠNJICU NATO BOMBARDOVANJA PRAVI VOJNU PARADU! Vučić najavio MIGOVE i NAJELITNIJE SPECIJALCE na ulici

Predsednik Srbije najavio je održavanje vojne parade

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će 24. marta, molebanom i vojnom paradom, biti obeležena 20. godišnjica od početka NATO bombardovanja.

"Prošlo je 20 godina od NATO agresije na jednu suverenu zemlju, koja nije vođena samo bombama iz vazduha, već je vođena gotovo svim sredstvima - političkim, medijskim", rekao je predsednik za RTS.

On je istakao da nije reč o bombardovanju, jer je to samo tehnički termin, već da je ono što se dogodilo bila agresija na jednu suverenu zemlju, koja to ničim nije zaslužila, a podnela je strašne žrtve. Srbija, uprkos činjenici da nije vodila najpametniju i najmudriju politiku, ničim nije zaslužila to i nije odgovorna za NATO agresiju, a "strašno je kakve je žrtve imala - od male Milice i Sare, do mnogih vojnika i policajaca koji su stradali, a koji su samo štitili zakon". "MI ćemo se na dostojanstven način u večernjim satima tačno na godišnjicu u Nišu, koji je bio više puta razaran, obratiti građanim. To će biti državna manifestacija, uz moleban koji će prirediti patrijarh Irinej i arhijereji Srpske crkve", naglasio je on.

Dodaje da će pre toga biti organizovana vojna parada u Nišu, gde će građani moći da vide 1.500 obučenih specijalaca, opremljenih i odevenih po najmodernijim standardima, osam do deset MIG-ova 29, 19 novih helikoptera. "Srbija ozbiljno snaži, jača svoju bezbednost, svoju sigurnost. To je temelj daljeg snaženja naše države", rekao je Vučić i dodao da će biti nastavljen program izgradnje stanova za pripadnike vojske i policije i BIA, kao i da će se raditi na povećanju njihovih plata. On je pozvao Nišlije, jug i jugoistok Srbije da dođu da vide svoju vojsku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.