NIJE USMERENA SAMO NA SEVER KOSOVA, VEĆ... Haradinaj otkrio detalje o akciji Čelični prsten i zaprepastio sve!
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradanaj izjavio je da policija svoje aktivnosti ne usmerava samo ka Srbima na severu, već i ka drugim delovima Kosova, Foto: BETA / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

strašno

NIJE USMERENA SAMO NA SEVER KOSOVA, VEĆ... Haradinaj otkrio detalje o akciji Čelični prsten i zaprepastio sve!

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradanaj izjavio je da policija svoje aktivnosti ne usmerava samo ka Srbima na severu, već i ka drugim delovima Kosov

Objavljeno: 19:08h

Samozvana kosovska policijska služba (KPS) oglasila se povodom informacija da su prištinske vlasti aktivirale akciju "Čelični prsten".

- To je celokupna akcija, koja se povezuje sa nekim drugim pitanjima, ali ne sa Srbima i nije samo sa severom - rekao je Ramuš Haradinaj na konferenciji za medije u Prištini.

Potvrdio je da su savetnici Angele Merkel ponovili da je stav Berlina ukidanje takse i nastavak dijaloga. Takođe, Haradinaj je potvrdio da kosovska vlada ima intenzivne kontakte i stabilne odnose sa nemačkim vlastima na svim nivoima.

Pozvao je predstavnike Srpske liste "da se vrate svojim obavezama u kosovskim institucijama".

- Za mene je čudan položaj Srpske liste i pozicija Beograda. Da im ne da da rade, da preuzimaju svoje odgovornosti. Mislim da bi pametno bilo i za Beograd i za Srpsku listu da Srbi preuzmu svoju odgovornost prema svakodnevnim obavezama. I da imaju drugačije mišljenje što se tiče političkih pitanja. I mi u koaliciji ponekad nemamo isto mišljenje oko svih pitanja, ali ipak imamo svoju odgovornost. Ja bih zamolio Srpsku listu, pošto je izabrana stranka, neka preuzmu svoju odgovornost inače oni idu na štetu Srba na Kosovu ali i drugih zajednica - naveo je Haradinaj.

On je za nastavak dijaloga rekao da međunarodna zajednica vrši pritisak na tzv. Kosovo, tretirajući ga kao žrtvu.

Naveo je da nikada nije tražio garancije za sporazum kako bi se pristupilo povlačenju odluke o taksi na srpske i proizvode iz Bosne i Hercegovine.

- Ja nisam tražio garancije. Verujem Americi, našim saveznicima. Kada oni kažu znam da je tako. Mi iz mnogo razloga, zbog zbivanja koja su se desila, tražimo ugovor sa svim elementima, uključujući ekonomiju, poglavlje slobodne trgovine. Interesuje nas da znamo da u ugovoru sa Srbijom, da znamo koji su elementi i u kom pravcu idemo. Da vidimo ugovor u postojećim granicama. Da izaberemo sve teme. Beograd je blokirao dijalog, zahtevom da se ukinu takse. Brine nas kvalitet ugovora, pre nego što dođe na sto i dok ne bude kasno. Želimo da držimo kontrolu u procesu - naveo je Haradinaj.

Kaže i da je iznenađen reakcijom Beograda na platformu za dijalog usvojenu u Prištini.

- Oni ne mogu da diktiraju platformu. Mogu da kažu šta misle, ali ako su očekivali da diktriju platformu onda se nešto čudno dešava. Ne zaboravite da predsednik, ja, predsednik skupštine imamo različite poglede o nečemu, ali kada je platforma u pitanju tu smo jedinstveni - naglasio je Haradinaj.

BONUS VIDEO:

OVAKO SE TIFANI ZABAVLJALA U MUZEJU NIKOLE TESLE: Trampova ćerka sa dečkom i deverom u srpskoj prestonici NIJE ODOLELA ni specijalitetima sa roštilja!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.