TREBALO JE DA GA KOLJU K`O KRME, A NE METKOM! Ovako su TAČI i ČEKU pričali nakon ubistva ĐINĐIĆA
Mrzeli ga iz dna duše: Tači i Čeku o Đinđiću, Foto: Prinstcreen

užas

TREBALO JE DA GA KOLJU K`O KRME, A NE METKOM! Ovako su TAČI i ČEKU pričali nakon ubistva ĐINĐIĆA

Ne mogu da verujem da je pokušao da ih prevari. Ja sam bio tu kada je Olbrajtova tražila od njega da priznaju nezavisnost. Kasnije su dobili uverevanja da nema ništa protiv, ali da proces bude dugotrajan

Objavljeno:

Albanski teroristi Hašim Tači i Agim Čeku u presretnutim razgovorima, navodno su, pričali su o tome da ubiju tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića. Ali su od toga odustali po savetu dobijenom iz Crne Gore.

Od ubistva prvog demokratski izabranog gradonačelnika Beograda, premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića prošlo je 16 godina. Za vreme njegovog života i vladavine izrodile su se mnoge anegdote koje će se prepričavati i zauvek pamtiti.

Ubijen je 12. marta 2003. godine na ulazu u zgradu Vlade Srbije. Pre toga više puta je na njega pokušan atentat, a naročito je u sećanju onaj pokušaj ubistva premijera kod tadašnje hale "Limes", kada je pripadnik zemunskog klana Dejan Milenković Bagzi kamionom poprečio put koloni vozila u kojoj se nalazio Zoran Đinđić.

Albanski teroristi su takođe imali u planu da likvidiraju bivšeg lidera Demokratske stranke. Hašim Tači i Agim Čeku u presretnutim razgovorima pričali su o toj ideji, ali su od toga odustali po savetu dobijenom iz Crne Gore.

Transkripte razgovora Tačija i Čekua snimile su obaveštajne službe jedne prijateljske zemlje i prosledile ih srpskim kolegama.

Tači: Video si šta se desilo.

Čeku: Sad nema prepreka na našem putu.

Tači: Ne mogu da verujem da je pokušao da ih prevari. Ja sam bio tu kada je Olbrajtova tražila od njega da priznaju nezavisnost. Kasnije su dobili uverevanja da nema ništa protiv, ali da proces bude dugotrajan.

Čeku: Ogadio mi se. Vodio je ku*vinski politiku, nije mi ga žao.

Tači: Meni je došlo da naredim našima gore da ubiju pseto, ali su mi Crnogorci rekli da ga ne diram, poginuće od svojih. Toliko se osilio da je počeo da za*išava Ameriku. Da nije bilo njih nikada ne bi video vlast.

Čeku: Okrenuo je leđa onima koji su ga doveli na vlast. Pobegao je u Crnu Goru tokom bombardovanja. Milo ga je čuvao da ga ne ubiju, a sad tako...

T: Srbima ne treba verovati. To se pokazalo. Trebalo je da ga kolju kao krme, a ne metkom kao čoveka.

Č: Da li će se zapucati tamo? Šta kažu tvoji prijatelji tamo? Treba vratiti Srbiju još deset godina unazad, a to je moguće ratom tamo.

T: Trebalo je ubiti i onu džukelu Batića kad je počeo da napada naše i šalje Hagu dokumenta. Amerikanci su me smirili da ga ne ubijem. Kažu sve što je slao završiće u kanti za đubre. Voker mi je rekao da ne diram Srbe već da brinem o našima, a oni će o Srbima.

Č: Čuo sam da su iz CIA tražili da naši ubiju neke Srbe u Hagu?

T: Moji mi kažu da su tražili od Haradinaja da ubije neke.

Č: Nije ih poslušao.

T: Izgleda da nije. Bolje je tako. Možda su planirali neku dvostruku igru. Možda su hteli da ga žrtvuju i osude na doživotnu. Svi smo mi za njih varvari i sa nama su samo iz interesa. Kad interes prestane da postoji, žrtvovaće svakoga, kao što su žrtvovali Đinđića. Nemoj to nikad da zaboraviš.

Č: Znam ja to dobro. I kod nas i kod Srba više cene one koji su otvoreno protiv njih nego one koji pričaju jedno, a rade drugo. Pazi, taj Đinđić je pred njima govorio jedno, a onda radio drugo. Ono što njemu najviše odgovara.

T: Ne brinem mnogo. Samo da se ova naša stvar ubrza. Ovaj je mnogo kočio, dobro je da je uklonjen.

Č: Da, ali i sledeći će kočiti, i sledeći, i sledeći… Oni to nikad neće prizanti. Niko od njih. Ako misle da vladaju Srbijom ne smeju priznati Kosovo. Amerikanci tvrde da će proizvesti političare spremne da pređu preko toga. Hoće, dok ne dođu na vlast, a onda ide druga priča.

T: Da. Srbima ne treba ništa verovati. Tako je najbolje.

BONUS VIDEO:

DRAMATIČNI PRIZORI SINOĆ NA UGLU OMLADINSKIH BRIGADA I HEROJA SA KOŠARA: Razlupan automobil nasred raskrsnice, vatra bukti iz policijskog vozila, ima povređenih! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.