ZBOG NJEGA SU ALBANCI MOĆNI U SAD! Đonaj je NAJJAČI lobista, sakupljao PARE za Haradinaja i želi VELIKU ALBANIJU
Mark Đonaj pokazuje dvoglavog orla, Foto: Fejsbuk

IMA SE, MOŽE SE

ZBOG NJEGA SU ALBANCI MOĆNI U SAD! Đonaj je NAJJAČI lobista, sakupljao PARE za Haradinaja i želi VELIKU ALBANIJU

Ovaj čovek im je najjača karika

Objavljeno: 11.03.2019. 16:30h
  • 19

Odavno je poznato da je albanski lobi u Americi veoma jak, kao i ko su vodeće ličnosti koje rade za "njihovu stvar" u SAD, ali ipak jedno ime se izdvaja, a to je Mark Đonaj, najmoćniji albanski lobista.

Đonaj je američki političar, rođen u Ulcinju i čovek je koji otvoreno radi u koris Albanaca i zalaže se za ujedinjenje Albanije i Kosova.

Na slikama koje postavlja na društvenim mrežama jasno se vidi da Đonaj nigde ne ide gde nisu postavljene albanska ili zastava tzv Kosova, koje drži čak i u svojoj kancelariji.

Poznato je da se otvoreno zalagao za oslobađanje Ramuša Haradinaja kada je po poternici Srbije za Ratne zločine uhapšen u Francuskoj.

Tada je Đonaj organizovao albanske demonstracije, ali i prikupljao, verovali ili ne novčanu pomoć za odbranu Ramuša Haradinaja.

Svoju privrženost ideji Velike Albanije dokazuje na svakom koraku pa čak i nije ništa čudno kada sa nekim napravi albanskog orla.

Đonaj je nedavno boravio u Tuzima, gde se potrudio da Albanci pobede, a onda je pozdravljao borce OVK na sav glas!

“Albance ne zapošljavaju u državnoj administraciji iako im to garantuje Ustav Crne Gore i zakoni. Oni su u većoj identitetskoj krizi nego u vrijeme Jugoslavije i postoji rizik od njihovog nestanka na tim prostorima. Zbog toga možemo reći da je na djelu egzodus Albanaca iz Crne Gore”, rekao je tada predstavnik albanskih organizacija, član gradskog vijeća Njujorka Mark Đonaj.

Prema njegovim riječima, nad Albancima se sprovodi ekonomski pritisak zbog kojeg sve češće napuštaju domove i odlaze u inostranstvo.

foto: Fejsbuk

“Država im konfiskuje imovinu, zatvaraju im hotele zbog čega je 400 ljudi ostalo bez posla. Njihovim firmama ugrožavaju poslovanje visokim novčanim kaznama, što ih dovodi do bankrota. Poseban problem imaju građani Ulcinja sa Morskim dobrom”, kazao je Đonaj.

foto: Fejsbuk

Prema pisanju američkih medija Đonaj se svojevremeno dovodio i u vezu sa trgovinom oružja i sa opasnim albanskim mafijaškim porodicama.

foto: Fejsbuk

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media