PRE 20 GODINA STAMBOLIĆ JE OVAKO GOVORIO TAKMIČENJU OPOZICIJE I VLASTI: Mnogi sličnu situaciju vide i danas (VIDEO)
Ivan Stambolić, Foto: Printscreen

intervju

PRE 20 GODINA STAMBOLIĆ JE OVAKO GOVORIO TAKMIČENJU OPOZICIJE I VLASTI: Mnogi sličnu situaciju vide i danas (VIDEO)

Stambolić je bio politički mentor Slobodana Miloševića, velikim delom zaslužan za njegov uspon na vlast

Objavljeno: 14:39h

Nekadašnji predsednik Predsedništva Srbije Ivan Stambolić, ubijen je 2000. godine. Za ovo ubistvo, čija je svirepost i surovost šokirala srpsku javnost, osuđeni su pripadnici nekadašnje JSO, ali je do danas nepoznata pozadina - ko su naručioci.

Iako je Stambolić bio politički mentor Slobodana Miloševića velikim delom zaslužan za njegov uspon na vlast, krajem 1980-ih su se razišli zbog nacionalizma, a Stambolić postaje jedan od njegovih najvećih suparnika.

To potvrđuje i činjenica da iza ubistva Stambolića, prema presudi, stoji nekadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević ali, da li je posredi bio Miloševićev sukob nekadašnjim partijskim drugom, ili osveta Miloševićeve supruge Mire Marković, još uvek nije poznato.

U intervjuu koji je dao godinu dana pre smrti, Stambolić je između ostalog, pričao o tome na koji način se opozicija takmičila sa vlašću oko toga ko je nacionalističkiji.

Stambolić je tom prilikom rekao:

"Ona se oko istih stvari takmičila s Miloševićem. Takmičila se oko toga ko je nacionalniji i nacionalističkiji, ko je ratničkiji, ko je borbeniji, da li se ratovi vode kako treba, a ne da se treba da vode i da li uopšte takva vrsta ratova u koje smo mi ušli može biti dobijena, a i kad bi dobili te ratove, šta bi s tim pobedama."

Neki tvrde da smo svedoci tog takmičenja i danas, 20 godina kasnije.

"Ivan Stambolić u intervjuu "99-te priča o tome kako se opozicija u Srbiji takmiči sa vlašću oko toga ko je nacionalističkiji. Pronađite razliku 20 godina kasnije"

BONUS VIDEO: NASER ORIĆ ME JE HAPSIO, GIŠKA JE BIO SA MNOM! Vuk Drašković otkriva sve TAJNE 9. marta

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.