Lazanski poručuje EU: ZA LJUBAV JE POTREBNO DVOJE, A SRBIJA JE KAO DEVOJKA OSTAVLJENA U ZADNJI ČAS!
Lazanski poručuje EU, Foto: Happy TV Printscreen

jako!

Lazanski poručuje EU: ZA LJUBAV JE POTREBNO DVOJE, A SRBIJA JE KAO DEVOJKA OSTAVLJENA U ZADNJI ČAS!

S druge strane, kako je podsetio, Rusija podržava Srbiju u situacijama kada je "nama teško"

Objavljeno:

Novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski tvrdi da je Srbija potpuno nezavisna od bilo kakvog uticaja i da je ni Moskva, ni Vašington, ne mogu koristiti za svoje interese.

Lazanski ukazuje da velike sile imaju velike interese na svakoj tački Zemljine kugle i da je očekivano da svaka od njih pokušava da nas upotrebi kao svog igrača.

Ako Amerika kaže da su njeni bezbednosni interesi ugroženi u Zubinom potoku ili Leposaviću, onda i Rusija ima potpuno legitiman zahtev da i njeni interesi budu predstavljeni, rekao je Lazanski.

S druge strane, kako je podsetio, Rusija podržava Srbiju u situacijama kada je "nama teško".

Iako ističe da Beograd neguje dobre odnose sa Briselom, Vašingtonom, Moskvom i Pekingom, Lazanski smatra da se ne može ignorisati činjenica da se, u situacijama kada je potrebno izjašnjavanje na međunarodnom planu, zapadni centri moći izjašnjavaju protiv Srbije.

- Ako mi jedna strana konstantno kontrira, i ide protiv mojih interesa, a druga strana mi konstantno pomaže, ko mi je bliži onda? Hajde, čisto formalno gledajući, ko je bliži? - upitao je Lazanski.

Lazanski misli da put Srbije ka EU nije doveden u pitanje, ali podseća da je "za ljubav potrebno dvoje". On ukazuje da Srbija stalno ponavlja "ovima u Briselu" kako ih voli i kako hoće kod njih, a onda francuska ministarka dođe i kaže da prijem Srbije u EU nije ni u kratkoročnom, ni u srednjoročnom planu.

- I onda se osećate kao devojka ostavljena na venčanju u zadnji čas. Mladoženja nije došao - obrazlaže Lazanski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.