ĐINĐIĆ BI DANAS BIO UZ VUČIĆA, A NE UZ OVE NERADNIKE ŠTO ŠETAJU ULICAMA! Vesić objasnio koje su još SLIČNOSTI
Sličnosti i razlike: Đinđić i Vučić, Foto: Printscreen

lični stav

ĐINĐIĆ BI DANAS BIO UZ VUČIĆA, A NE UZ OVE NERADNIKE ŠTO ŠETAJU ULICAMA! Vesić objasnio koje su još SLIČNOSTI

Đinđić bi bio danas na onoj strani gde se rešavaju problemi i sprovodi ono o čemu je sanjao. Kratko i jasno, bio bi s Vučićem

Objavljeno: 11:15h

Član Predsedništva SNS i bivši visoki funkcioner DS Goran Vesić izjavio da bi ubijeni premijer Srbije Zoran Đinđić danas bio s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Đinđić bi bio danas na onoj strani gde se rešavaju problemi i sprovodi ono o čemu je sanjao. Kratko i jasno, bio bi s Vučićem", rekao je Vesić.

On je objasnio da bi ubijeni premijer Srbije bio na "onoj strani koja pregovara o članstvu Srbije u EU, na strani koja sprovodi ekonomske i društvne reforme, sa onima koji se bore za svaku stranu investiciju, za nova radna mesta i zbog kojih je Srbija ponovo poštovana u međunarodnoj zajednici".

foto: Dragana Udovičić

Prema njegovim rečima, Đinđić bi bio "sa onim ko je hrabro otvorio pitanje Kosova i Metohije, poput njega 2002. godine, znajući da svako čekanje znači dalje iseljavanje Srba". Bio bi "sa onim ko danas prolazi kroz istu satanizaciju kroz koju je on prošao. O kome isti oni koji su napadali Đinđića, nevladine organizacije, samoproglašeni eksperti i "nezavisni" mediji, danas pričaju iste laži o kriminalu i poslovima, koga danas isti oni nacionalisti proglašavaju izdajnikom. Ono što danas u Srbiji rade Predsednik Republike i Vlada je ono što je Đinđić započeo na početku ovog milenijuma. Zato bi bio tu", rekao je Vesić. Uoči godišnjice ubistva Đinđića, 12. marta 2003, Vesić ističe da premijer i lider DS, čiji je tada bio blizak saradnik, "danas, šesnaest godina posle ubistva nije zaboravljen, Srbija je na putu koji je on započeo, a država mu podiže spomenik na predlog Predsednika Republike". "Pobedio je. Tu pobedu je platio životom ali nisam siguran da ne bi prihvatio tu cenu samo da se njegov san ostvari. Jer, govorio je da čovek živi dok postoji sećanje na njega i njegovo delo", rekao je Vesić. On je, takođe, podsetio kako je Srbija izgledala kada je Đinđić ubijen - "tragično podeljena oko svakog pitanja ma koliko bilo važno za državu i narod, bez obzira da li je to Kosovo i Metohija, Evropska unija, reforme društva ili modernizacija, i koliko je laži o njemu izgovoreno. "Koliko su laži izgovorile nevladine organizacije, samoproglašeni eksperti i "nezavisni" mediji samo zato što im nije dozvoljavao da vode državu? Nazivali su ga kriminalcem, lagali o njemu da je vlasnik fabrika i restorana, a usta su im bila puna Evropske unije i reformi", rekao je Vesić. On je posebno istakao na šta je sve ono doživeo ubijeni premijer kada je 2002. godine zatražio da se odmah i konačno reši pitanje Kosova i Metohije - u zemljama koje su sponzori samoproglašene kosovske nezavisnosti bio je optuživan da je srpski nacionalista, a u zemlji od strane nacionalista da hoće da "proda" Kosovo. Vesić je ocenio da je "takva Srbija, podeljena i bez institucija, bila idealna pozornica da se pojavi grupa ubica u uniformi koji su bili podstaknuti da rešenje za sve probleme vide u ubistvu premijera", i istakao da on nikada ne bi bio s ljudima koji danas vode srpsku opoziciju. Naglasio je da će Đinđić živeti dok Srbija živi u skladu s njegovim idejama o modernom i reformisanom društvu, dok država odgovorno rešava kosovsko pitanje u skladu sa interesima naroda, dok god pregovara o članstvu u EU. "Svidelo se to nekome ili ne, to danas radi Aleksandar Vučić, a ne ova družina koja pokušava na ulici sa sruši vlast. Družina koju je Đinđić prezirao kao neradnike, oprtuniste i političke hoštaplere", zaključio je Vesić.

BONUS VIDEO:

IVICA DAČIĆ U ZVANIČNOJ POSETI TUNISU (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.