TAJNA VEČERA U PRIŠTINSKOM RESTORANU: Haški sudija za zločine OVK jede sa advokatom ZLOČINACA KOJI SU UBIJALI SRBE
Haški sudija za zločine OVK jede sa advokatom ZLOČINACA, Foto: spcks org, Printscreen YouTub

SKANDAL!

TAJNA VEČERA U PRIŠTINSKOM RESTORANU: Haški sudija za zločine OVK jede sa advokatom ZLOČINACA KOJI SU UBIJALI SRBE

Reč je o advokatu čiji su klijenti bivši komandanti OVK Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku, a koji su među prvima pozvani na saslušanje pred tužilaštvom u Hagu

Objavljeno: 10:36h

Sudija Specijalizovanih veća Vladimir Mikula, viđen je pre neko veče na zajedničkoj večeri u jednom prištinskom restoranu sa kosovskim advokatom Arijanitom Kocijem, koji brani najokorelije zločince OVK, koji su zverski mučili i ubijali Srbe.

Reč je o advokatu čiji su klijenti bivši komandanti OVK Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku, a koji su među prvima pozvani na saslušanje pred tužilaštvom u Hagu.

Kako navodi "Birn", iz Specijalizovanih veća su potvrdili da se Mikula nalazi na listi međunarodnih sudija, ali i objašnjavaju da sudije sa liste "obavljaju sudijske funkcije samo na zahtev i kada su raspoređeni na predmet od strane predsednice Veća".

Navodi se i da Mikula nije za sada raspoređen ni na jedan predmet, kao i da nema pristup poverljivim informacijama o aktivnostima Specijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva Kosova.

Birn" navodi da je na ovu "nezgodnu" situaciju ukazao Fond za humanitarno pravo (FHP) Kosovo, gde navode da "nije stvar u tome da li je u pitanju bilo druženje ili večera, već da bi sudija svojim ponašanjem izvan suda trebalo da štiti i jača poverenje javnosti i stranaka u svoju nepristrasnost i pravosuđe generalno".

- Sudije bi trebalo da izbegavaju bilo kakve aktivnosti koje bi mogle da utiču na funkciju koju obavljaju u sudu. Međutim, incident sa večerom „ne treba da dovodi u pitanje nepristrasnost suda - rekao je za "Birn" Amer Alija iz FHP Kosovo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / BTJ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.