SKANDAL U NOVOM PAZARU NA PROTESTU OPOZICIJE: Došao zamenik VESELJIJA, čovek koji hoće da UZME SANDŽAK OD SRBIJE!
Sulejman Ugljanin sa zamenikom Kadrija Veseljija, Foto: Espreso.co.rs

užas!

SKANDAL U NOVOM PAZARU NA PROTESTU OPOZICIJE: Došao zamenik VESELJIJA, čovek koji hoće da UZME SANDŽAK OD SRBIJE!

Zamenik Kadrija Veseljija u PDK Dakle Veselji poslao direktno svog zamenika da pomogne Bosku, Djilsu i Jeremicu!

Objavljeno:

U Novom Pazaru se održava protest "1 od 5 miliona" u organizaciji SDA Sulejmana Ugljanina. Ovaj protest je organizovan u vreme najžešćih napada Haradinaja na suverenitet naše zemlje.

Na čelu ovog protesta je Sulejman Ugljanin koji se zalaže za autonomiju Sandžaka, a koji je takođe pružio podršku Đilasu, Jeremiću i Obradoviću upravo u momentu kada je iz Prištine stigla oštra provokacija u vidu platforme za koju su analitičari ocenili da predstavlja neformalnu objavu rata Srbiji

Na ovom skupu "počasni gost" je ni manje ni više nego Redžep Hoti, zamenik Kadrija Veseljija, čovek koji ima ekstremne stavove, od kojih je jedan da Sandžak treba odvojiti od Srbije.

Hoti takođe kaže da podela Kosova nije na dnevnom redu, a kada bi bila, onda bi Kosovo trebalo da uzme Sandžak i deo juga Srbije.

“Kosovo i Albanci imaju dobar geostrateški položaj. Imaju SAD i NATO, imaju podršku severne Makedonije i zvanično priznanje od svih susednih zemalja, izuzev Srbije”, rekao je Hoti u intervjuu za prištinski portal Lajmi, prenosi B92.

Dodao je da je Kosovo “organizovana institucionalna država, koja ima svoje vojne i policijske snage, jedno od čuda ovog vremena za region, pa se zbog svega ovoga može razumeti to što politička elita u Srbiji provokacijama i lažnim vestima doliva ulje na vatru” stalnim zagovaranjem podele Kosova.

Hoti kaže da Beograd podelu Kosova smatra stvarnom opcijom kako bi se sprečilo stvaranje “velike Albanije”, od koje, kako kaže, “srpska država ima strah”. Stoga "kosovski politički faktori treba da budu ujedinjeni kada je reč o odnosima sa Beogradom", rekao je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.