BOŠNJACI TVDE DA SU UGROŽENI I NAJAVLJUJU PROTESTE U SANDŽAKU: Šta hoće SDA i ko im smeta u SRBIJI?
"Sandžak se budi" u Novom Pazaru, Foto: Zorana Jevtić

problem u najavi

BOŠNJACI TVDE DA SU UGROŽENI I NAJAVLJUJU PROTESTE U SANDŽAKU: Šta hoće SDA i ko im smeta u SRBIJI?

On je istakao da je među razlozima za protest tolerantan odnos srpskih državnih organa prema zločinima nad Bošnjacima

Objavljeno:

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Ahmedin Škrijelj pozvao je danas građane Novog Pazara i ostalih sandžačkih opština na sutrašnju protestnu šetnju "Za sigurnu budućnost - Sandžak se budi".

On je na konferenciji za novinare rekao da će na ovaj način dati podršku gradjanskim protestima širom Srbije i njihovim zahtevima, ali i izraziti spremnost da zajedno izgrade novu državu zasnovanu na vladavini prava i jednakih mogućnosti za sve.

- Sandžak ima dodatne probleme i specifične potrebe u odnosu na ono što čujemo na protestima širom Srbije. Mi sve to podržavamo, ali i dodajemo ono što je osnovni preduslov našeg opstanka na ovim prostorima - rekao je Škrijelj.

On je istakao da je među razlozima za protest tolerantan odnos srpskih državnih organa prema zločinima nad Bošnjacima.

- Skupština, srpska Vlada i srpski predsednik negiraju genocid nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini i masovne zločine nad Bošnjacima u Sjeverinu, Kukurovićima, Štrpcima, ali i druge zločine, čime se kod Bošnjaka stvorio objektivan osećaj nesigurnosti - rekao je Škrijelj.

On je istakao da će na ovaj način izraziti i protest zbog diskriminacije koja je prisutna prilikom zapošljavanja Bošnjaka u tužilaštvu, sudstvu, policiji i drugim javnim službama.

- Protestujemo zbog neprijateljskog odnosa srpskih državnih organa prema bošnjačkom narodu Sandžaka i njihovim legitimno izabranim predstavnicima izraženo kroz verski šovinizam, nacionalfašizam i socijalrasizam. Protestujemo i protiv izraženog apsolutizma i diktature u Srbiji, čime su suspendovane vladavina prava i pravna sigurnost, kao i osnovna ustavna načela - rekao je Škrijelj.

Protest "Za sigurnu budućnost - Sandžak se budi" počinje u subotu, u 18 sati, na gradskom šetalištu.

NONUS VIDEO:

DRŽAVNI VRH OVOG JUTRA U PREDSEDNIŠTVU: Vulin i Stefanović dolaze na sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost (KURIR TV)

(Espres.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.