ZLATIBOR LONČAR: Kosovo je omča oko vrata, ako ga Vučić ne reši, nema povećanja plata!
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar dotakao se pitanja problema Kosova, Foto: Dragana Udovičić

želi da uspostavi mir

ZLATIBOR LONČAR: Kosovo je omča oko vrata, ako ga Vučić ne reši, nema povećanja plata!

Stav ministra izazvao je revolt među građanima

Objavljeno: 12:53h

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar dotakao se pitanja problema Kosova i izjavio da ako Aleksandar Vučič ne reši problem da sa "tim kamenom na leđima" ne možemo da idemo napred.

"Nisam stručnjak za to, ali perspektiva nam nije sjajna. Sa tim kamenom na leđima, ne možemo da idemo napred, ne možemo da dovodimo investicije, podižemo plate, ne može da nam bude bolje stanje u ekonomiji. To je omča oko vrata koja steže", rekao je Lončar.

Zato to pitanje mora da se reši i da se stavi ad acta, dodao je on i istakao da je najvažnije da se ulaže u mir, jer bez mira sve što se radi na poboljšanju ekonomije i standarda građana neće imati nikakvog efekta.

Ukoliko predsednik Aleksandar Vučić ne reši pitanje Kosova i Metohije, ne znam kakva nam je perspektiva, jer sa tim kamenom na leđima ne možemo da idemo napred, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Ulažemo sve napore da stvorimo uslove da stručnjaci ovde ostanu. Vučić se svaki dan bori za to, da se što više novca izdvaja za zdravstvo. Prioritet su nam medicinske sestre i lekari, kako bi imao ko da nas leči", rekao je Lončar.

Ministar je izneo podatak da je prošle godine zaposleno 4.000 zdravstvenih radnika i dato 1.509 specijalizacija, a da je ukupno, od 2014. godine zaposleno 12.000 zdravstvenih radnika i dato 7.135 specijalizacija.

- Oni će u narednih godinu - dve biti specijalisti. Godinama pre nas nisu davali specijalizacije, a specijalista ne može da se srtvori za pet dana, već za pet godina, plus još dve tri godine da dobije iskustvo - rekao je Lončar.

Na izjavu ministra reagovali su građani , te su mnogi ovo shvatili kao informaciju koja bi javnost okrenula na onu stranu koja odgovara interesima onih u čijem se interesu plasiraju informacije:

Stav ministra izazvao je revolt među građanima:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.