ANA BRNABIĆ: Vučić, Dačić i ja s patrijarhom o Kosovu u nedelju! Reakcija Srbije biće odmerena i ODGOVORNA
Premijerka je rekla danas da je platforma koju je usvojila Priština suprotna zdravom razumu, Foto: Kurirtv/printscreen

platforma protivna zdravom razumu

ANA BRNABIĆ: Vučić, Dačić i ja s patrijarhom o Kosovu u nedelju! Reakcija Srbije biće odmerena i ODGOVORNA

Premijerka je najavila da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ona u nedelju ujutru razgovarati sa patrijarhom SPC Irinejom o situaciji na KiM

Objavljeno:

Aleksandar Vučić je hitno sazvao Sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost nakon što je Priština usvojila Platformu za dijalog kojom su Srbi stavljeni u najteži položaj još od 2011. godine.

Po završetku sednice, novinarima se ispred Predsedništva obratila premijerka Ana Brnabić.

Premijerka je najavila da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ona u nedelju ujutru razgovarati sa patrijarhom SPC Irinejom o situaciji na KiM.

U nedelju u pola osam videćemo se sa patrijharhom i Sinodom SPC, da razgovaramo o sitauciji na KiM, jer je dijalog prekinut", rekla je Brnabić novinarima posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

1 / 4 Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Reakcija Srbije biće odmerena i odgovorna" -rekla je Brnabićeva.

Ona je rekla danas da je platforma koju je usvojila Priština suprotna zdravom razumu, a da će reakcija Srbije, kao i do sada, biti odmerena i odgovorna.

"Reakcija Srbije će biti, kao i do sada odmerena. MI ćemo paziti kakva je naš reakcija, analiziraćemo sve aspekte naše reakcije. Ona će biti odgovorna, ali moram da kažem da ćemo u svakom trenutku umeti da zaštitimo interese Republike Srbije i njenih građana", rekla je premijerka.

Platforma je, istakla je, suprotna zdravom razumu, dokument za koji je potrebno vremena da se analizira, ali je jedno jasno: "To je dokument protiv bilo kakvog kompromisa, daljeg dijaloga, ne priča ništa o životu Srba na KiM, da ne govorim o nečemu drugom. Nastavićemo da analiziramo taj dokument, ali moj zaključak je da je suprotna razumu", rekla je Brnabić posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Priština je svim dosadašnjim koracima usmerenim protiv Beograda sistemski išla na to da se dijalog obustavi, da nikakav kompromis nije moguć.

"Predsednik Srbije će danas građanima u Sremskoj Mitrovici govoriti o toj platformi i tome kakva će biti reakcija Srbije", rekla je ona.

Podsećamo, kosovski parlament je Platformu usvojio uz poruku premijera Ramuša Haradinaja da su "granice Kosova nedodorljive", odnosno da to znači "očuvanje Kosova od 17. februara 2008.", kada je, inače, Priština jednostrano proglasila tzv. nezavisno Kosovo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.