USTAŠE PRETE SMRĆU KOMUNISTIMA ZBOG GRAFITA NA GROBU PAVELIĆA! Proći ćeš kao SRBI I KOMUNISTI U JASENOVCU!
Aleksandar Đenić, Foto: Nebojša Mandić

PRETNJE I UVREDE

USTAŠE PRETE SMRĆU KOMUNISTIMA ZBOG GRAFITA NA GROBU PAVELIĆA! Proći ćeš kao SRBI I KOMUNISTI U JASENOVCU!

"Mi poručujemo usašama da drug Aleksandar Đenić kao potomak partizana i kao komunista neće ustukuti pred ovim pretnjama"

Objavljeno:

Savez komunističke omladine Jugoslavije SKOJ izdao je saopštenje u kome su obavestili javnost da je sekretaru SKOJ-a juče prećeno smrću. Saopštenje prenosimo u celosti.

"Obaveštavamo javnost da su nepoznate osobe tokom jučerašnjeg dana (6. 3. 2019.) pretile drugu Aleksandru Đeniću, prvom sekretaru SKOJ-a. Oni su se predstavljali kao pripadnici Hrvatske stranke prava i sledbenici Poglavnika Ante Pavelića. Oni su nekoliko puta pozivali sa sakrivenog broja druga Đenića i pored uobičajenih psoviki, pretnji i uvreda (uglavnom na račun srpske i komunističke majke), isticali su da “će ga oni lako pronaći i da će završiti isto onako kao što su završili komunisti i Srbi u Jasenovcu.” Podsetili su ga da on živi u “Zemunu koji je oduvek bio hrvatski grad u kome oni imaju dosta svojih simpatizera.”

Naš omladinski Savez je zgrožen pretnjama koje su upućene drugu Aleksandru Đeniću. Mi smatramo da je posledica antikomunističke histerije koja postoji u bivšim socijalističkim zemljama razlog zato što su neshvatljive stvari postale shvatljive, odnosno da užasni zločinci danas imaju svoje sledbenike. Ovakve anticivilizacijske poruke mržnje su psoledice takve politike.

Naša organizacija smatra da je antifašizam civilizacijska tekovina i uvek će dosledno stajati na njenim pozicijama. Naša organizacija će se uvek dosledno boriti protiv povampirenja fašizma, a samim tim i ustaštva kao jednom od njegovih oblika. Mi smo sledbenici partizana, koji su predvođeni komunistima pobedli fažizam i ustaše. Mi se tom borbom ponosimo, jer nakon te veličanstvene pobede građen je jedan pravedniji svet, koji je bio po meri čoveka, koji je širio bratsvo i jedinstvo među narodima. Mi poručujemo usašama da drug Aleksandar Đenić kao potomak partizana i kao komunista neće ustukuti pred ovim pretnjama. Naši članovi su ljudi posebnoga kova koji se sigurno neće plašiti kukavičkih ustaških pretnji. Naši članovi će se uvek boriti do poslednjeg svoga daha i svoje kapi krvi za svet bez eksploatacije, rasizma, fašizma i svih drugih reakcionarnih oblika vladavine. Mi pozivamo sve nadležne organe u Srbiji da ovaj slučaj prate i shvate ove pretnje ozbiljno, jer ustaše imaju tradiciju terorističkih napada i ubistava."

BONUS VIDEO: Kako Sergej Trifunović vidi rešenje problema Kosova? (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.