ČLANSTVO U EU PRIORITET SRBIJE, BIĆE PROŠIRENJA: Dačić tvrdi da je dobio ovo OBEĆANJE od DANIJELSONA
Optimista: Ivica Dačić, Foto: Printscreen/Youtube

SASTANAK NA VRHU

ČLANSTVO U EU PRIORITET SRBIJE, BIĆE PROŠIRENJA: Dačić tvrdi da je dobio ovo OBEĆANJE od DANIJELSONA

Dačić je rekao da je za to garancije od dobio generalnog direktora Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijana Danijelsona sa kojim je razgovarao u Beogradu

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da članstvo u Evropskoj uniji ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet Srbije i izrazio nadu da će predstojeća predsedavanja Savetu EU zadržati proširenje visoko na svoj agendi.

Dačić je rekao da je za to garancije od dobio generalnog direktora Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Kristijana Danijelsona sa kojim je razgovarao u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Naredni predsedavajući EU su Finska u drugoj polovini 2019, Hrvatska u prvoj polovini 2020. i Nemačka u drugoj polovini 2020.

Danijelson je skrenuo pažnju da je trenutni sastav institucija EU veoma otvoren ka regionu i pozvao srpsku stranu da iskoristi postojeći momentum, navodi se u saopštenju.

On je podvukao da je Evropska komisija jasno pozvala Prištinu da hitno povuče odluku o uvodjenju taksi na robu iz Srbije i pohvalio postupanje Beograda zahvaljujući kojem su sprečene još štetnije posledice, dodalo je Ministarstvo.

Sagovornici su se složili da je neophodno zajednički unaprediti napore na povećanju vidljivosti EU koja je najveći trgovinski partner Srbije sa gotovo dve trećine udela u ukupnoj trgovinskoj razmeni, najveći donator a takodje i najveći broj direktnih investicija dolazi iz EU.

BONUS VIDEO:

Policija upala u carstvo marihuane u Jagodini

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.