NE SNIMAJTE MOLIM VAS, JUTKA ĆE MI DATI OTKAZ! Ako neko lajkuje post Jutkine žrtve na Fejsbuku, odmah leti s posla!
Espreso u Brusu, mestu u kojem se SVI PLAŠE JEDNOG ČOVEKA!, Foto: Filip Plavčić, Printscreen, Ilustracija

meštani u strahu

NE SNIMAJTE MOLIM VAS, JUTKA ĆE MI DATI OTKAZ! Ako neko lajkuje post Jutkine žrtve na Fejsbuku, odmah leti s posla!

Espreso.co.rs u Brusu, mestu podno Kopaonika, u kome je strahovlada seksualnog predatora koji drži ceo grad u šaci

Objavljeno: 22:29h
Milica Božinović

"Mariju podržavam, devojka proživljava pakao zbog tog kauboja. Ali, molim vas ne snimajte me, ako Jutkini vide da pričamo protiv njega, svašta može da bude".

Ovo je samo jedna od izjava stanovnika Brusa koji su s nama razgovarali na temu polnog uznemiravanja, za koje je Milutin Jeličić Jutka optužen od strane sedam žena.

Ekipa našeg portala je tokom boravka u Brusu pokušala da sazna kakvo mišljenje imaju meštani ovog naselja u Rasinskom okrugu o dugogodišnjem predsedniku Jutki, ali većina njih nije želela da govori. Isključivo iz jednog razloga - straha.

foto: Filip Plavčić

Ipak, bilo je onih koji su rekli šta misle o Jeličiću i njegovom bahatom ponašanju, ali pod uslovom da ih ne snimamo. Kako kažu, "Jutka drži pola Brusa i Kopaonika, a malo je onih koji bi mu se suprotstavili".

- Ponaša se kao kauboj. Ovde svi koji rade imaju ugovor na dva ili tri meseca. Ako vide da neko otvoreno podržava Mariju Lukić, da joj je lajkovao nešto na Fejsbuku, taj je završio karijeru, odmah dobija otkaz - rekla nam je jedna starija gospođa, koja je želela da ostane anonimna, zbog gorenavednih razloga.

- Taj ne preza ni od čega. Pa, žena mu zna za sve afere i ništa. Njima su samo pare bitne - rekao je drugi sagovornik.

- Ljudi, Jutka je pokušao da nas spreči da gledamo Marijinu ispovest tako što je išao i sekao kablove?! Kakav to um može da smisli? - pita se jedna gospođa, koja navodi da Jutkinoj "vladavini" kad-tad mora doći kraj.

- Zahvaljujući Mariji javnost je saznala šta se radi u Brusu. Plašimo se da pričamo i da joj javno pružimo podršku, jer Jutka ima pipke na sve strane - rekao nam je jedan gospodin, koji takođe nije dozvolio da ga snimimo, jer kako je naveo, strahuje da bi zbog ovih reči, njegova supruga mogla da dobije otkaz.

Bilo je i onih koji su na sam pomen Jutkinog imena, odmahnuli rukom i otišli.

Podsetimo, Jeličić se našao u centru skandala nakon što je objavljeno da je seksualno zlostavljao najmanje sedam žena. Samo svojoj bivšoj sekretarici Mariji Lukić poslao je 15.000 neprimerenih poruka.

foto: Privatna arhiva

Uprkos brojnim dokazima i svedočenju njegovih žrtava, Jutka nije želeo da podnese ostavku. Ipak, SNS, čiji je član poslednjih godinu dana,izvršila je pritisak na njega, te se on saopštenjem za javnost obratio i najavo da podnosi ostavku na mesto predsednika Opštine Brus.

foto: Privatna arhiva

Ali, čini se da Jeličić i dalje grčevito pokušava da zadrži svoju fotelju, jer, kako je Espreso.co.rs već pisao, ne postoji nijedan zvaničan dokument koji bi navodnu ostavku potvrdio.

Prema nekim navodima, očekuje se da sednica Skupštine opštine bude zakazan tek za tri meseca, kako bi se odbornici izjasnili o Jeličićevoj ostavci.

Prvo ročište održano je 5. februara i Jeličić je tada sve optužbe negirao, dok će sledeće ročište na kojem će se Jeličiću suditi za polno uznemiravanje Marije Lukić biti održano 10. aprila. Tada će kao Marijini svedoci biti saslušane sve žene koje su Jeličića prijavile za seksualno uznemiravanje.

BONUS VIDEO:

Dođi, tu sam, očekujem te! Pogledajte šta je Sergej Trifunović poručio Nenadu Čanku samo za Espreso.co.rs (VIDEO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.