SRBIJA UPUTILA NOTU AUSTRIJI ZBOG GRAFITA UČK!  Evo šta piše unutra!
Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Ivica Tončev očekuje od Austrije da pojača mere bezbednosti srpskih diplomatsko-konzularnih predstavnistava., Foto: TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/

oštro!

SRBIJA UPUTILA NOTU AUSTRIJI ZBOG GRAFITA UČK! Evo šta piše unutra!

Na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odeljenje Ambasade Srbije u Beču, nepoznate osobe ispisale su tokom noći grafit "UČK", što je na albanskom skraćenica za bivšu Oslobodilačku vojsku Kosova (OVK)...

Objavljeno:

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Ivica Tončev očekuje od Austrije da pojača mere bezbednosti srpskih diplomatsko-konzularnih predstavnistava.

On je istakao da to treba uraditi kako bi ubuduće bili sprečeni incidenti kao što je ispisivanje grafita "OVK" na zgradi konzulata u Beču.

- O bezbednosti diplomatsko-konzularnih predstavnistava Srbije u inostranstvu brine zemlja domaćin, u ovom slučaju Austrija. Posle incidenta, jutros je predata nota austrijskom ministarstvu spoljnih poslova. Očekujemo da austrijski nadležni organi u što kraćem vremenskom roku pronađu počinioce ovog dela - naveo je Tončev u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odeljenje Ambasade Srbije u Beču, nepoznate osobe ispisale su tokom noći grafit "UČK", što je na albanskom skraćenica za bivšu Oslobodilačku vojsku Kosova (OVK).

Tončev je zbog tog incidenta odmah otputovao u Beč.

On je u izjavi naveo da se "u Beogradu i Srbiji vodi računa o svim stranim predstavništvima" i da Srbija očekuje da to važi i za njene objekte u inostranstvu.

- Što se tiče Albanaca, smatram da ovim pokazaju veliku nervozu i sve veće nezadovoljstvo, jer Srbija očigledno dobro radi svoj posao, posebno na polju spoljno-političkih odnosa, tako da više ne prolaze njihove laži - dodao je Tončev.

BONUS VIDEO:

PORODICA I PRIJATELJI DOŠLI DA IZJAVE SAUČEŠĆE KARLEUŠI: Jelenin polubrat uz pevačicu u najtežem trenutku! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.