TRI ORGANIZACIJE DELOVAĆE KAO JEDNA: Nebojša Zelenović o ujedinjenju u Demokratsku stranku
Oglasio se lider stranke Zajedno za Srbiju, Foto: Beta / Miloš Miškov

moćni ds?!

TRI ORGANIZACIJE DELOVAĆE KAO JEDNA: Nebojša Zelenović o ujedinjenju u Demokratsku stranku

Suštinski je važno da Zajedno za Srbiju, Demokratska stranka i Socijaldemokratska stranka deluju kao jedna, navodi Zelenović

Objavljeno:

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da postoji načelni dogovor te stranke, Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića o ujedinjenu u Demokratsku stranku, ali dok se to ne desi, jer je tehnički potrebno neko vreme, to će biti unija tri entiteta, koja će suštinski funkconisati kao jedna organizacija. "To je ideja, ali zbog nekih tehničkih razloga ne može da odmah postane jedna stranka, ali u suštini mi ćemo i spolja i iznutra delovati kao jedna organizacija", rekao je Zelenović za agenciju Beta, dodajući da će to biti i na odlučivanju na organima sve tri stanke.

Prema njegovim rečima, postoje neki zahtevi formalni, pravni, institucionalni koji moraju da se zadovolje kad neka organizacija menja svoj oblik, ali je "suštinski važno da će ove tri organizacije delovati kao jedna". On je rekao da se sa tim procesom već krenulo, kao što je, napominje, to naveo i predsednik DS Zoran Lutovac. "To je to, dakle, krenuli smo ka ujedinjavanju Demokratske stranke, važno je za našu državu i društvo da ima važnu i dobro organizovanu gradjansku opciju, da se ona zove Demokratska stranka, ono što je ta stranka oduvek bila i treba da bude, radićemo zajedno na tome", rekao je Zelenović.

foto: Stefan Kojić

Zelenović je na pitanje da li se razgovaralo o funkcijama, rekao da im je najvažnije da se uspostavi normalnost u političkom institucijonalnom životu zemlje a da to "ne može da se desi bez jedne velike stranke levog centra a to je Demokratska stranka". "Nismo dotle došli a i mislim da nam to nije ni bila tema, mi šaljemo ideju ujedinjenja DS, koja će, verujem, biti odlično organizovana kako treba da bude organizovana i država", rekao je Zelenović, na pitanje o budućim fukcijama. Na pitanje da li će se ovakav dogovor ponuditi i jednom od osnivača Zajedno za Srbiju i nekadašnjem predsednik Demokratske stranke Draganu Djilasu, Zelenović je rekao da u "otvoreni" za sve kao i da će se "naravno, postavljati neka pravila kako se to dalje dešava".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.