NOVI PROTEST U PRESTONICI: Okupljenima se OBRATILA I MARIJA LUKIĆ iz BRUSA i o JUTKI REKLA OVU STVAR!
Novi protest..., Foto: Printscreen/Youtube

šetnja

NOVI PROTEST U PRESTONICI: Okupljenima se OBRATILA I MARIJA LUKIĆ iz BRUSA i o JUTKI REKLA OVU STVAR!

Žao mi je što me ne poznajete kao pametnu ženu, kao posvećenu majku već ste me ovako upoznali

Objavljeno:

Novi protest opozicije okupljene oko Đilasovog Saveza za Srbiju počeo je večeras u 18h u Beogradu. Učesnici su se okupili ispred Filozofskog fakulteta, a govore su na početku protesta održali poslanica Marinika Tepić i Marija Lukić, bivša sekretarica predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke kojeg je nekoliko žena optužilo za seksualno uznemiravanje.

- Dobro veče dobri ljudi, ja sam Marija Lukić koja je bila zlostavljana od strane predsednika opštine Brus. Ja sam ta koja nije htela to da trpi. Ja sam ta koja će po pravdu ići do Strazbura. Ne znam da li sam hrabra, ali znam da nisam sama. Žao mi je što me ne poznajete kao pametnu ženu, kao posvećenu majku već ste me ovako upoznali. Koliko Marija još znate, koliko je još Jutki u Srbiji... - kazala je Lukić okupljenima.

foto: N1printscreen

- Nije ovo politika, ovo je borba za dostojanstvo, čast i pravdu, posle svih pretnji koje sam doživela i doživljavam - rekla je Lukić.

- Oslobodićemo ovu zemlju od vas koji ste nas zarobili i znaće se red. Nećemo stati. Sloboda je neprikoslovena i istina je lekovita. Ja šetam ovde za slobodu, za slobodne izbore, medije i šetaću dok im ne vidim leđa. Neću stati. Živela slobodna Srbija - navela je Marinika Tepić.

Okupljeni drže transparente "Zbog slobode", "Probudi se", "Ustani Srbijo", "Poštujte zakon", ""Stop bankarskom teroru", "Radnici robnih kuća su uz vas", kao i druge.

Posle održanih govora demonstranti su krenuti u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama - Uzun Mirkovom, Pariskom, Ulicom kneza Sime Markovića, Pop Lukinom, Brankovom, Terazijskim tunelom, Svetogorskom, Takovskom do Trga Nikole Pašića.

Prvi protest održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu.

Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu, a zahtevi su dopunjavani.Traženo je da RTS protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, da javni medijski servis jednako izveštava o svim političkim opcijama i da generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i urednik Informativnog programa Nebojša Lj. Stefanović podnesu ostavke.

Sa protesta je zatražena i ostavka ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, kao i ministra zdravlja Zaltibora Lončara.

Građani zahtevaju da se pronađu počinioci i nalogodavci ubistva predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

BONUS VIDEO:

DRAMA NA NOVOM BEOGRADU: Iseljavanje porodice Aksentijević!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.