IZGUBIO JE OD SERGEJA, A SAD JE ŠEF GRAĐANSKOG DEMOKRATSKOG FORMUMA: Olenik i nekadašnji članovi PSG u novom naletu
Bivši član Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Olenik, Foto: Beta

nova politička organizacija

IZGUBIO JE OD SERGEJA, A SAD JE ŠEF GRAĐANSKOG DEMOKRATSKOG FORMUMA: Olenik i nekadašnji članovi PSG u novom naletu

Evropske integracije i "Srbija na zapadu" ono što najbolje definiše program Gradjanskog foruma

Objavljeno:

Bivši član Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Olenik izabran je za predsednika nove političke organizacije - Gradjanski demokratski forum, koja je osnovana danas u Beogradu.

Olenik je, na konferenciji za novinare povodom osnivačke skupštine, naveo da su evropske integracije i "Srbija na zapadu" ono što najbolje definiše program Gradjanskog foruma.

"Srbija na zapadu je ono što definiše našu politiku. Na taj način stavljamo tačku na 200 godina lutanja Srbije izmedju istoka i zapada", kazao je Olenik.

Olenik je izjavio da je formiranje Gradjanskog demokratskog foruma, prvi korak u spajanju gradjanskih organizacija na lokalu, kako bi ukrupljavanjem gradjanske opozicije, došli do izražaja i imali ulogu na donošenje odluka i uticaj na društveno-političke dogadjaje.

"U ovom trenutku koalicija na vlasti je 'proputinovska' diktatura. Imamo jednu delimično organizovanu opoziciju, uglavnom nacionalističku, koja sama odlučuje ko je opozicija, a ko nije", rekao je Olenik.

On je dodao da saveznici novog Gradjanskog foruma "nikako" ne mogu biti nacionalisti, bez obzira da li su na vlasti ili u opoziciji.

Olenik je istakao da je najveći problem u Srbiji Kosovo, a da je politika koja "gura glavu pesak" neuspešna.

"Baš ova vlast, koja je devedesetih sprovodila ratnu politiku, ima najveću moralnu odgovornost da dodje do sporazuma Beograda i Prištine. Ako to nije sposobna ona mora da se skloni i da taj zadatak ostane sledećoj Vladi", naveo je Olenik.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.