JUTKA PODELIO SNS! Evo ko je bio ZA, a ko PROTIV njegove ostavke i na čijoj je strani bio Vučić
Milutin Jeličić Jutka, Foto: Printscreen / Insajder video

RASPRAVA

JUTKA PODELIO SNS! Evo ko je bio ZA, a ko PROTIV njegove ostavke i na čijoj je strani bio Vučić

Naprednjaci su praktično naterali Jutku da promeni mišljenje...

Objavljeno:

Predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka podneo je ostavku na tu funkciju, a poslednjih nekoliko nedelja u SNS trajale su konsultacije oko njegovog odlaska.

Kako prenose mediji, povodom pitanja ostavke Milutina Jeličića Jutke, postojale su su dve struje u SNS.

- U jednoj su bili oni koji su bili protiv toga da Jutka podnese ostavku. Kao argument su govorili da neki drugi pesnicama biju ljude, pa ne odgovaraju, a da je Jutka jednom udario po zadnjici neku ženu i da zato ne treba da strada - otkriva izvor iz vrha ove stranke.

Na drugoj strani su uglavnom bile žene.

- Njihov argument je bio da Jutka ne treba da bude u SNS dok slučaj ne dobije sudski epilog, jer ono što on radi ne predstavlja vrednosti za koje se ta stranka zalaže - kaže sagovornik.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je podržao drugu struju i tako je odlučeno da Jutka mora da podnese ostavku. Jeličiću je stav stranke, kako se saznaje, saopštio predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić.

Srpska napredna stranka praktično je naterala bahatog funkcionera iz Brusa, kome se sudi za polno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić, da napusti funkciju za koju se "noktima držao" uprkos teškim optužbama.

Skoro godinu dana je prošlo od pokretanja afere "Jutka". Za to vreme, nasilnika je prijavilo sedam žena, podignuta je optužnica samo u jednom slučaju - Marije Lukić, a u narednim mesecima očekuje se i presuda. Za dve godine koliko je kod njega radila, Jutka joj je navodno poslao 15.000 lascivnih SMS-ova, a pokušao je na silu i da ostvari fizički kontakt s njom.

Milutin Jeličić Jutka, kako se sumnja, svojim bahatim ponašanjem nije izrugao u lice samo svojim žrtvama, već je vršio i brojne pritiske na loklano pravosuđe, policiju, izbegavao ročišta, a porodice žrtava takođe su preživele troturu, pretnje i zastrašivanje.

Jasna poruka Milutinu Jeličiću Jutki da mu se bliži kraj, bila je i odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u kampanji "Budućnost Srbije" zaobiđe Brus i Jutku, koji je digao ceo grad na noge kako bi se pripremio za tu posetu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.