VLADA NIJE KRIVA ŠTO JE SRBIJA URUŠAVANA PRETHODNIH 30 GODINA! Siniša Mali ODBRUSIO Dušanu Vujoviću
Siniša Mali o izjavi Duška Vujovića, Foto: Stefan Kojić

REAKCIJA

VLADA NIJE KRIVA ŠTO JE SRBIJA URUŠAVANA PRETHODNIH 30 GODINA! Siniša Mali ODBRUSIO Dušanu Vujoviću

Ministar nije oćutao...

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je povodom komentara bivšeg ministra Dušana Vujovića da je Srbiji potrebno 185 godina da dostigne 15 članica EU po realnoj kupovnoj moći, da je Srbija uspela, iako je propadala u prethodnih 30 godina, da stabilizuje javne finansije što je osnova za dalji rast.

Mali je rekao da nije ova vlada kriva što se zemlja urušavala u prethodnih 30 godina, ali je, kaže, sada prilika da se stvari promene.

“Nažalost još nisam pročitao ono što je Vujović govorio, čuo sam da je rekao da nam treba dug vremenski period da bismo dostigli bolji životni standard. Moj odgovor na to je da smo mi u prethodnih nekoliko godina uradili više nego što je urađeno za 30 godina”, rekao je Mali.

Podsetio je da je zemlja bila pod sankcijama, da je pretrpela bombradovanje, pad privrednih aktivnosti, ali da je vlada teškim merama danas uspela da stabilizuje stanje i javne finansije.

Mali je podsetio da je stopa rasta prošle godine bila iznad četiri odsto, a da se ove godine projektuje na 3,5 odsto.

“Pogledao sam juče cifre vezane za EU. Stope rasta su za poslednji kvartal bile oko jedan odsto, odnosno 1,2 odsto. Mi brže rastemo nego što raste EU. Ono što je naša obaveza je da sada pronađemo nove ivzore rasta”, rekao je Mali.

Ministar je ponovio da je nezaposlenost pala na 11 odsto, da je javni dug stavljen pod kontrolu navodeći da je trend dobar.

“Dakle trend je dobar, ali treba da pronalazimo nove izvore rasta, da Srbija ne propusti četvrtu industrijsku revoluciju kako bismo još brže rasli. Zavisi od nas koliko ćemo u tome uspeti. Rezultati u 2018.godini da možemo”, rekao je ministar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.