ANASONOVIĆ, NAPUSTI TEREN I VRATI DRES NIKOLI KOJU! Registrovala je udruženje 1 OD 5 MILIONA i IZAZVALA BES!
Sukob Nikole Koja i Jelene Anasonović zbog registracije protesta, Foto: Damir Dervišagić, Printscreen/facebook

HAOS

ANASONOVIĆ, NAPUSTI TEREN I VRATI DRES NIKOLI KOJU! Registrovala je udruženje 1 OD 5 MILIONA i IZAZVALA BES!

Vest o registraciji protesta izazvala je buru među učesnicima protesta, a na Tviteru je mnogima zasmetao potez Jelene Anasonović

Objavljeno:

Jedna od organizatorki protesta "1 od 5 miliona" Jelena Anasonović, nedavno je registrovala istoimeno udruženje u Agenciji za privredne registre.

U APR-u se može videti da je datum osnivanja i datum donošenja Statuta udruženja, 29. januar, a vreme na koje se udruženje osniva je neograničeno. U rešenju takođe stoji da je Anasonović 6. februara podnela prijavu za registraciju udruženja čija je oblast ostvarivanja ciljeva obezbeđivanje jednakih prava za sve građane Srbije, socijalne pravde, socijalne politike i solidarnosti između ljudi. U Statutu tek formiranog Udruženja, navodi se da je to nevladino i neprofitno udruženje, a neki od ciljeva su borba protiv svih oblika fašizma, sloboda medija i zaustavljanje negativne selekcije u društvu, sistem efikasne kontrole vlasti i ostalo.

Vest o registraciji protesta, izazvala je buru među učesnicima protesta, a na Tviteru je mnogima zasmetao potez Jelene Anasonović.

"Anasonović napusti teren i vrati dres sa natpisom 1od5miliona Nikoli Koji. Na ulicu me zove Aleksandar Vučić svojim zlodelima, sad i ti, svojim trudom da razjebeš sve. E pa, devojčice, ovo igru vodimo mi. Nas 5 miliona. Nas nema u APR, mi smo na ulici! I ne odustajemo!"

Ista tviterašica je dodala:

"Nije glupost ako neko prisvoji protest, pa taj neko sebi da za pravo da bira govornike, pa zabranjuje protest u određenim gradovima... Nije to tek tako. Nemojte meni šta Vučić radi, molim vas."

Nadovezali su se i ostali, koji žele da ih predvode, kako kažu, ostvareni ljudi poput glumca Nikole Koja.

"Bravo, uzgred Nikola Kojo je dovoljno pametan čovek da je već i pravno zaštitio svoju intelektualnu svojinu. A novi ženski Čeda nam ne treba! Koju, Sergeja, Baneta, Đurička, S.Kovačevica, D. Teodorovića, Vidojkovića, Božu Prelevića i slične, već dokazane i ostvarene ljude hoćemo!

Svoje mišljenje o pretvaranju protesta u NVO, imali su mnogi:

"E sad jedno vrlo važno pitanje... Gospođice Anasonović odakle vam pravo da uzmete logo protesta i napravite nekakvo udruženje? Da li znate da ćete time oterati ljude ili radite po nečijim instrukcijama da ugušite proteste koji svakako ne pripadaju vama?"

"Znači imamo nevladinu organizaciju 1od5miliona? Bez loše namere, pitam se šta to konkretno znači?

Iako joj je nebrojeno puta postavljeno pitanje vezano za registraciju, Anasonovićeva se ovim povodom nije oglašavala.

"Poštovana gospođo Anasonović, juče niste stigli da mi odgovorite na pitanje, pa Vam ga ponavljam: Koji je razlog registracije udruženja? Zašto se ponašate kao Vučić koji ni sa kim ne komunicira? Kao neko ko je za proteste želim da znam šta konkretno znači registracija?"

Njeno ćutanje, jedan tviteraš je prokomentarisao na sledeći način:

"Matori, nema kada. Stalno u akciji na svrgavanju režima. Znaš li ti koliko puta ona mora da prođe ispred banera njenog udruženja dok snimatelji i fotografi odrade posao? Pa donošenje odluka tipa odložiti protest zbog blagdana. Ili pohvale na račun jedinog protestanta u Knjaževcu."

Ipak, Nikola Kojo se ovim povodom oglasio na svom Tviteru, koji je 27. februara podneo zahtev za registraciju žiga #1 od 5 miliona. On je napisao:

"Ma zadrži dres.I urami ga. Ovo je građanski protest koji vas par alavih cezusolovaca nećete ugasiti! A o autorskim pravima, otom potom."

Zabuna je kompletna, o čemu svedoči io Sergej Trifunović:

BONUS VIDEO: NASILNIK, BRUTALNI LAŽOV I PROPALITET! Kako se Sergej Trifunović bori sa PROZIVKAMA TVITERAŠA?!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.